Головна Новини Світ Німеччина Європі потрібно готуватися до нових військових загроз: голова Міноборони ФРН зробив тривожну заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Європі потрібно готуватися до нових військових загроз: голова Міноборони ФРН зробив тривожну заяву

Борис Пісторіус вважає, що європейці повинні посилити нашу відданість справі забезпечення безпеки на нашому континенті

16 грудня 2023, 11:25 comments4012
Поділіться публікацією:

Європі потрібно готуватися до нових військових загроз. На відновлення оборонного потенціалу є 5-8 років. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю "Welt" зробив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус.

Європі потрібно готуватися до нових військових загроз: голова Міноборони ФРН зробив тривожну заяву

Борис Пісторіус. Фото: з відкритих джерел

Глава Міноборони Німеччини припустив, що США найближчими роками буде більше залучено до Тихоокеанського регіону. Тому вплив американців у Європі ослабне.

"Це означає, що ми, європейці, повинні посилити нашу відданість справі забезпечення безпеки на нашому континенті. Наприклад, оборонній промисловості потрібен час, щоб наростити свої потужності. Зараз у нас є приблизно п’ять-вісім років, за які ми маємо наздогнати і в збройних силах, і в промисловості, і в суспільстві", — заявив Пісторіус.

Німецький міністр додав, що російський диктатор Володимир Путін збільшує виробництво зброї у РФ. Водночас його погрози країнам Балтії, Грузії та Молдові слід сприймати дуже серйозно.

"Це не просто брязкання зброєю. Наприкінці цього десятиліття на нас можуть чекати загрози. Але на той час ми будемо готові до цього", — наголосив глава Міноборони Німеччини.

Варто зазначити, Німеччина стала однією з країн, які допомагають Україні, надаючи військову, політичну та фінансову підтримку. Берлін надав кілька видів артилерії, танки Leopard більш старої та нової модифікації, системи ППО IRIS-T та Patriot, боєприпаси, автомобілі, дрони та інші види озброєння.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чи справді зовнішньополітична ситуація почала вирівнюватись: що належить зробити Зеленському. Експерти в ексклюзивному інтерв'ю нашому порталу детально проаналізували ситуацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини