Головна Новини Світ Німеччина Гарантій більше немає: Шольц назвав небезпеку для Європи після нападу РФ на Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Гарантій більше немає: Шольц назвав небезпеку для Європи після нападу РФ на Україну

Німеччина приймає рішення посилити виділення коштів на оборону

4 травня 2022, 08:27 comments1949
Поділіться публікацією:

Настав той час, коли немає більше гарантій, що російська армія не вторгнеться в якусь країну Європи. Впевненість зникла після того, як Росія відкрито вторглася до України. Як передає портал "Коментарі", таку заяву зробив канцлер Німеччини Олаф Шольц, виступаючи разом зі своїми шведським та фінським колегами на прес-конференції, пише "Reuters".

Гарантій більше немає: Шольц назвав небезпеку для Європи після нападу РФ на Україну

Олаф Шольц. Фото: з відкритих джерел

Канцлер Німеччини зазначив, що десятиліттями в Європі вважали, як даність непорушність кордонів. Ніхто навіть допустити не міг, що через якийсь час хтось силою намагатиметься змінити кордони, зазіхати на територіальну цілісність інших країн. Росія порушила цей статус-кво і тепер жодна країна у світі не може дати гарантій, що Путін у Кремлі не ухвалить рішення вторгнутися до якоїсь країни Європи після війни в Україні.

Німецький лідер поінформував, що після подій в Україні Берлін вирішив екстрено збільшити виділення коштів на оборону. Шольц також зазначив, що ухвалено рішення виділити 2% свого ВВП на витрати на оборону.

За словами Олафа Шольца, Фінляндія та Швеція можуть розраховувати на підтримку Німеччини щодо членства в НАТО. Якщо громадяни Швеції та Фінляндії вирішать приєднатися до Альянсу, то Берлін підтримає їхнє вступ.

Читайте також на порталі "Коментарі" — мирні переговори Росії та України остаточно застопорилися: експерти розповіли, як події можуть розвиватися далі.

Також видання "Коментарі" повідомляло — штурм Запорізької області закінчився для окупантів моргом – лише за попередній день до Горлівки доставили понад 100 трупів. Легкої прогулянки у росіян не вийшло.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини