Головна Новини Світ Німеччина Німеччина послабила правила в'їзду - що варто знати туристам
commentss НОВИНИ Всі новини

Німеччина послабила правила в'їзду - що варто знати туристам

Влада Німеччини вирішила спростити правила в'їзду для вакцинованих туристів та тих, хто перехворів на COVID-19

14 травня 2021, 11:01
Поділіться публікацією:

Німеччина послаблює правила в'їзду для іноземців. Про це повідомило видання Deutsche Welle.

Німеччина послабила правила в'їзду - що варто знати туристам

Німеччина послаблює карантинні заходи для туристів - що потрібно знати. Фото: regnum.ru

Відтак туристам, які перехворіли на коронавірус або ж пройшли повний курс вакцинації від COVID-19, не потрібно буде здавати тест чи сидіти на самоізоляції.

Щеплення має бути зроблене схваленими в ЄС вакцинами. До переліку входять BioNTech/Pfizer, Moderna, AstraZeneca та Johnson&Johnson. Також на кордоні потрібно буде надати відповідні документи, які підтверджують, що іноземець зробив щеплення або ж хворів.

Єдиним винятком стануть громадяни із країн з високим рівнем поширення нових, більш заразних варіантів вірусу. На них дані послаблення не поширюються.

Також від обов'язкового карантину будуть звільнені громадяни сусідніх країн, якщо вони їздять до Німеччини на роботу або ж до родичів. Проте їхня поїздка не повинна бути довшою за 24 години.

Окрім того, між Баварією та Австрією відкриється "малий прикордонний рух", у рамках якого жителі німецької землі без карантину можуть відвідати Австрію, наприклад, щоб скупитися.

Нагадаємо, що в Німеччині 8,3 мільйона жителів країни вже повністю пройшли вакцинацію.

Раніше повідомлялося, що у Німеччині 9 людей померли після вакцинації препаратом AstraZeneca. В країні зафіксували 31 випадок наявності згустків крові в мозку після вакцинації препаратом AstraZeneca. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" розповідали, що міністерство оборони Німеччини назвало нову загрозу для НАТО з боку Росії. В оборонному відомстві зазначили, що російська влада активно домагається "дестабілізації і ослаблення НАТО". Зокрема це проявляється в розробці нової зброї та розширенні військових можливостей. Деталі читайте тут.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини