Головна Новини Світ Німеччина Відомі американці відреагували на арешт Павла Дурова
commentss НОВИНИ Всі новини

Відомі американці відреагували на арешт Павла Дурова

Маск закликав звільнити затриманого Дурова.

25 серпня 2024, 17:10
Поділіться публікацією:

 Ілон Маск відреагував на арешт засновника Telegram Павла Дурова у Франції 24 серпня, залишивши іронічний коментар у своїй соціальній мережі X. Він написав: "У Європі 2030 рік, вас страчують за те, що ви лайкнули мем", висміюючи дії влади. Маск також використав хештег #FreePavel (Звільніть Павла) і прикріпив інтерв'ю Дурова з Такером Карлсоном.

 Відомі американці відреагували на арешт Павла Дурова

Павло Дуров (фото з відкритих джерел)

Карлсон, у свою чергу, різко засудив арешт Дурова, звинувативши західні уряди в цензурі. Він зазначив, що цей арешт показує, як "західна країна, союзник НАТО і адміністрації Байдена" вдається до заходів проти свободи слова, перетворюючись на попередження для інших платформ, які не бажають підкорятися вимогам урядів щодо цензури.

"Зрештою не Путін заарештував його за те, що він дозволив суспільству користуватися свободою слова. Його заарештувала західна країна, союзник адміністрації Байдена і захоплений член НАТО. Павло Дуров сидить сьогодні у французькій в'язниці, будучи живим попередженням для будь-якого власника платформи, який відмовляється цензурувати правду за наказом урядів і спецслужб. На раніше вільний світ стрімко опускається темрява", — написав журналіст.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що відомо про арешт засновника Telegram Павла Дурова24 серпня засновника Telegram Павла Дурова затримали в аеропорту Ле-Бурже в Парижі. Процес затримання був ініційований Повітряно-транспортною жандармерією Франції, оскільки Дуров перебував у розшуку в цій країні.

39-річний Павло Дуров прилетів до столиці Франції з Азербайджану на приватному літаку. На борту літака з бізнесменом перебувала його охорона та жінка, ім'я якої не розголошується. Після затримання, Дурова помістили в слідчий ізолятор. Французькі правоохоронні органи пояснюють таке рішення, тим, що взяття під варту Дурова є запобіжним заходом, адже бізнесмен може втекти з країни завдяки своїм фінансовим можливостям.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини