Головна Новини Світ Німеччина Кабінет канцлера Шольца надасть Україні оборонну зброю: посол оцінив шанси
commentss НОВИНИ Всі новини

Кабінет канцлера Шольца надасть Україні оборонну зброю: посол оцінив шанси

Посол України у Німеччині Андрій Мельник прокоментував перспективи того, що Берлін погодиться надати Україні додаткове озброєння у світлі можливої агресії з боку РФ

12 грудня 2021, 11:15
Поділіться публікацією:

Посол України в Німеччині Андрій Мельник вважає "надто оптимістичним очікування", що новий уряд на чолі з Олафом Шольцем погодиться надати Україні оборонну зброю. Як повідомляє портал "Коментарі", своєю думкою дипломат поділився в інтерв'ю українському виданню "Дзеркало тижня".

Кабінет канцлера Шольца надасть Україні оборонну зброю: посол оцінив шанси

Олаф Шольц. Фото з відкритих джерел

Андрій Мельник зазначив, поки все свідчить про те, що новий уряд і новий канцлер не розглядають планів про зміну політичного курсу щодо України. Політика у цьому плані не зміниться.

Посол вважає, що новий уряд сповідуватиме той самий підхід щодо надання оборонної зброї Україні, що й попередній уряд Ангели Меркель. Новому канцлеру та його міністрам вже надійшли сигнали про те, що надання Києву озброєння може стати провокацією для Москви та загострити й без того неспокійну обстановку як на Донбасі, так і загалом на українсько-російському кордоні. Для офіційного Берліна це одна з головних аргументацій, чому додаткове озброєння не може бути передане Україні за жодних умов.

Мельник висловив думку, що наївно було б говорити, що оновлений уряд ФРН і Шольц вирішать переглянути курс. Водночас український посол додав, що дипломати не перестають аргументовано пояснювати німецьким колегам, що оборонне озброєння необхідне владі України для того, щоб уберегти життя своїх громадян і унеможливити агресію з боку РФ, а не для провокацій.

Читайте також на порталі "Коментарі" — експерт пояснив, як Німеччина може помститися Україні за затримку запуску газопроводу "Північного потоку-2". Терпіння Берліна вже на межі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини