Головна Новини Світ Німеччина Канцлер Німеччини різко висловився про перший пункт Плану перемоги Зеленського
commentss НОВИНИ Всі новини

Канцлер Німеччини різко висловився про перший пункт Плану перемоги Зеленського

Олаф Шольц не вбачає необхідності змінювати рішення

24 жовтня 2024, 22:10
Поділіться публікацією:

Першим пунктом Плану перемоги, який представив Президент України Володимир Зеленський західним партнерам, передбачано запрошення України в НАТО. Однак канцлер Німеччини Олаф Шольц висловився проти цієї ідеї. Про це він заявив в інтерв’ю ZDF, повідомляє портал “Коментарі”.

Канцлер Німеччини різко висловився про перший пункт Плану перемоги Зеленського

Олаф Шольц. Фото з відкритих джерел

Олаф Шольц нагадав, що на самітах у Вільнюсі та Вашингтоні ухвалили рішення стосовно перспектив вступу України в НАТО, і, на його думку, "наразі немає потреби в якихось нових рішеннях за межами цього".

"Країна, яка воює, не може стати членом НАТО. Усі це знають, з цим немає жодних розбіжностей. І в НАТО запрошення зазвичай досить швидко пов'язують із членством", – додав канцлер Німеччини.

Також Олаф Шольц зазначив, що повномасштабне вторгнення Росії в Україну вимагає виважених дій, які, з одного боку, гарантують підтримку Києву, а з іншого боку, гарантують, що це не перетвориться на війну між Москвою і НАТО.

"Це те, де я дуже чітко висловлюю свою позицію і не зміню її", – наголосив він.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, що Президент України Володимир Зеленський підтвердив розробку нового плану поряд з Планом перемоги. Документ окреслить подальше “життя” України.

“Поряд із Планом перемоги маємо опрацювати всі необхідні кроки України, які забезпечать нашій державі внутрішні результати. Це стосується фронту, ОПК, економіки та фінансів, інформаційної сфери, забезпечення справедливості, регіональної роботи та інших стратегічних галузей”, — написав Зеленський.

Дізнатися детальніше про рішення Президента України можна за посиланням.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини