Головна Новини Світ Німеччина Кого німці звинувачують в зростанні цін на енергію, - Посол Німеччини
commentss НОВИНИ Всі новини

Кого німці звинувачують в зростанні цін на енергію, - Посол Німеччини

Посол Німеччини в Україні, пані Анка Фельдгузен, розповіла про те, кого німці звинувачують в зростанні цін на енергію та чому підтримуватимуть Україну стільки, скільки потрібно

12 грудня 2022, 16:10
Поділіться публікацією:

Холодна зима 2022-2023 відрізнятиметься для німців від попередніх. Розв’язана в Україні війна та енергетична криза в Європі, спричинена Росією, змусить німців платити за газ набагато більше, каже Посол Німеччини в Україні, пані Анка Фельдгузен, пишуть "Коментарі". Однак, німецькі ЗМІ багато фокусувалися на питаннях залежності від російського газу, тож люди були добре поінформовані про причини, чому Німеччина потерпає від проблем з ціною на енергію. Одна з них – залежність від єдиного постачальника газу, Росії. Цю помилку чесно визнав німецький уряд.

Кого німці звинувачують в зростанні цін на енергію, - Посол Німеччини

Посол Німеччини в Україні, пані Анка Фельдгузен

Пані Посол впевнена у потребі подальшої підтримки України, в тому числі військової, адже, за її словами, Україна бореться за європейські цінності. А, отже, і за свободу Німеччини. Тим паче українські ІТ-системи контролю за наданою Заходом зброєю не залишають жодних підстав для віри в російський наратив про неналежне поводження зі зброєю від союзників з боку України.

"Ми значно знизили цю залежність. Ми мусили. І хотіли", каже Посол. Після початку війни проти України частка російського газу впала з 55% до 35%, повідомляв The Economist у травні. Зараз, після вибухів на обох гілках Північного Потоку, ця частка є набагато меншою. Впродовж 2022 року, газовий імпорт через російську трубу поступово впав майже до нуля. Потрапляння в енергетичну залежність від Росії вона коментує так: "Це було дешево і надійно десятиліттями". Однак визнає, що після 24 лютого, початку великої війни в Україні, Росія перестала бути надійним партнером.

На її думку, Німеччина добре впоралася з енергетичною кризою, спричиненою російським газовим шантажем та відвертими маніпуляціями з цінами та постачанням газу. Не було відключень електроенергії. Люди залишаються в теплі. За короткий час збудували два LNG-термінали. "Без війни Росії проти України, ми б ніколи не перемкнулися на інші джерела так швидко", вважає вона і називає поточні рішення у сфері енергетики частиною великого плану звільнення від енергозалежності, не тільки від Росії. На думку пані Анки Фельдгузен, це має йти обіруч з тим, що вже давно планувалося – переходом до відновлювальних джерел енергії. Лишень цей перехід має пришвидшитися.

На питання, за яких обставин Німеччина може повернутися до використання котроїсь із гілок Північного Потоку, Анка Фельдгузен відповідає коротко і не задумуючись: "за жодних".

Коментуючи питання потреби миру "за будь-яку ціну" (ціну, яку найперше сплачуватиме Україна), каже: "За обставин, коли Росія бомбить українську цивільну інфраструктуру, в перемовинах немає сенсу. Україна вирішуватиме, коли час для перемовин настане".

Посол Фельдгузен переконана, що Німеччина має забезпечити Україну всією допомогою, на яку здатна. "Україна бореться за європейські цінності. Україна бореться і за нашу свободу також. І Україні потрібна зброя, щоб воювати проти військових РФ", переконана вона.

Нагадаємо, як писали "Коментарі", влада України від початку вторгнення заявляє про потребу в додаткових системах ППО, оскільки фактично триває боротьба за контроль над повітряним простором країни. Німеччина вирішила надіслати зенітні самохідні артилерійські установки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини