Головна Новини Світ Німеччина Колеги перестали вітатися: німецький політик іде з Бундестагу через розбіжності щодо України
commentss НОВИНИ Всі новини

Колеги перестали вітатися: німецький політик іде з Бундестагу через розбіжності щодо України

Міхаель Рот розповів, що після його візиту до Києва, деякі колеги з фракції перестали з ним вітатися.

26 березня 2024, 21:59
Поділіться публікацією:

Очільник  зовнішньополітичного комітету Бундестагу Міхаель Рот  заявив про вихід з політичної діяльності. Причина -  розбіжності з колегами  стосовно війни в Україні.

Колеги перестали вітатися: німецький політик іде з Бундестагу через розбіжності щодо України

Міхаель Рот йде з Бундестагу (фото з відкритих джерел)

Як  інформує видання Bild, Рот є одним з найвідоміших політиків правлячої партії СДПН. Він працює в Бундестазі вже 25 років, а в 2021 році  став головою парламентського  комітету із зовнішньої політики. І от зараз  він заявив про вихід з політики, бо має  розбіжності з однопартійцями  стосовно війни в Україні.  

"Я помітив, що стаю дедалі більш чужим на наших зборах, що мене дратують комітети й атмосфера в них. Коли двері в зал фракції відчинялися, мені здавалося, що я залажу в холодильник", — розповідає про  ситуацію німецький політик.

"Не всім подобалася моя рання прихильність до України. А коли незабаром після початку війни я приїхав у цю країну, деякі у фракції більше не віталися зі мною", — поділивсь представник Бундестагу.

Як  інформує  оглядач видання Петер Понсген, можливо, остаточна причина для звільнення Рота, це — нещодавні слова лідера фракції СДПН у Бундестазі Рольфа Мютценіха про необхідність "заморозити" війну в Україні. Відставка  Рота може зіграти на руку прихильникам примирення з Росією у лавах СДПН, припускає журналіст.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Німеччина має дані про підготовку нападу Росії на НАТО. Німецькі спецслужби підготували для уряду аналіз військової загрози Росії, який прогнозує, що з 2026 року вона може напасти на територію країн-членів Північноатлантичного Альянсу.  Про це пише "Business Insider". 

Згідно з аналізом спецслужб Німеччини, Росія готується до масштабного конфлікту із Заходом, на що вказує реорганізація російської армії, пересування військ та розміщення ракет на заході країни, а також нарощування російського виробництва озброєнь.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини