Головна Новини Світ Німеччина 100-річний чоловік заперечує свою участь у вбивствах в нацистському таборі
commentss НОВИНИ Всі новини

100-річний чоловік заперечує свою участь у вбивствах в нацистському таборі

Похилого чоловіка звинувачують у 3518 пунктах причетності до вбивства у концентраційному таборі Заксенгаузен під Берліном

9 жовтня 2021, 05:21
Поділіться публікацією:

100-річний чоловік, якого судять за роль охоронця СС у концтаборі під час Другої світової війни, заявив, що він невинний. Про це пише Associated Press.

100-річний чоловік заперечує свою участь у вбивствах в нацистському таборі

Охоронець СС постав перед судом, фото ВВС

Похилого чоловіка звинувачують у 3518 пунктах причетності до вбивства у концентраційному таборі Заксенгаузен під Берліном. Там він ніби-то працював у період з 1942 по 1945 роки членом напівввійськового крила нацистської партії. На другий день судового процесу у місті Нойруппін 100-річний обвинувачений сказав, що такого табору не знає. 

Раніше два свідки з Франції та Нідерландів розповіли суду, як їхні батьки були вбиті в Заксенхаузені за те, що вони були частиною опору проти нацистів. Влада визнала підсудного достатньо придатним для судового розгляду, незважаючи на його похилий вік. 

В Заксенхаузені у період між 1936 і 1945 роками утримувалось понад 200 тис. людей. Десятки тисяч ув'язнених померли від голоду, хвороб та виснаження. 

"Підсудний свідомо і охоче допомагав і підтримував це, принаймні, сумлінно виконуючи охоронну службу, яка була бездоганно інтегрована в систему вбивства", — сказала суду прокурор Кіріл Клемент.
Наступне судове засідання призначили на січень.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Німеччині продовжують викривати і засуджувати усіх, хто пов'язаний із злочинами нацистів – незважаючи на їхній вік та стан здоров'я. Звинувачений – Йозеф С., був охоронцем СС у концтаборі Заксенхаузен неподалік від Берліну. У 1942 йому було 21 рік і він, за даними суду, сприяв убивствам 3,5 тисяч ув'язнених.  Частину з них, радянських військовополонених, було розстріляно. Інших — знищено отруйним газом "Циклон".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини