Головна Новини Світ Німеччина Має "надто критичне ставлення" до РФ: ЗМІ пишуть, що Шольц відхилив кандидатуру нового генсека НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

Має "надто критичне ставлення" до РФ: ЗМІ пишуть, що Шольц відхилив кандидатуру нового генсека НАТО

США пропонували наступником Столтенеберга німкеню Урсулу фон дер Ляйєн

18 лютого 2024, 19:59
Поділіться публікацією:

Німецький канцлер Олаф Шольц виступив проти призначення на посаду нового генсека НАТО чинного президента Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн. А все тому, через нібито її "надто критичне ставлення до Росії", пише Welt посилаючись на високопоставлених чиновників ЄС.

Має "надто критичне ставлення" до РФ:  ЗМІ пишуть, що Шольц відхилив кандидатуру нового генсека НАТО

Олаф Шольц (фото з відкритих джерел)

Джерела ЗМІ повідомляють, що раніше держсекретар США Ентоні Блінкен запропонував президенту США Джо Байдену кандидатуру Урсули фон дер Ляєн на місце наступного генсека НАТО. Потім Байден розповів про цю ідею Шольцу під час зустрічі минулого тижня.

Джерела стверджують, тоді Шольц нібито відповів, що посада генсека НАТО є дуже важливою, аби її займав "християнський демократ з Німеччини", тобто консерватор. А ще Шольц нібито вважає недоліком її "надто критичне ставлення фон дер Ляєн до Росії".

Також журналісти з посиланням на джерела пишуть, що інші країни НАТО дійсно хотіли, аби наступним генсеком була жінка, але гідної кандидатури так і не знайшли. Кандидатуру прем’єр-міністра Данії Метте Фредеріксен відхили бо, вона "непереконливо виступила" під час свого візиту до Америки влітку у 2023 року. Кандидатуру естонської прем'єрки Каї Каллас теж не підійшла нібито "через надмірно критичну позицію щодо Росії".

За даними ЗМІ, наступним генсеком НАТО все ж таки призначать прем'єра Нідерландів Марка Рютте, бо він влаштовує більшість країн.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що адмірал НАТО пояснив значення втрати Авдіївки для війни в Україні. У військовому плані вихід українських військ з Авдіївки не є великою втратою заявив голова військового комітету НАТО та лейтенант-адмірал Нідерландів Роб Бауер. За його словами росіяни повністю зруйнували українське місто. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини