Головна Новини Світ Німеччина Масштабні пожежі в Росії поглинають цілі населені пункти
commentss НОВИНИ Всі новини

Масштабні пожежі в Росії поглинають цілі населені пункти

У Росії зафіксовано понад сотню пожеж. Їх загальна площа в кілька разів перевищує площу Києва.

8 травня 2023, 18:58
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У південно-західній частині Сибіру спалахнули масштабні пожежі, які охопили російські села та міста, що створює загрозу для місцевих мешканців. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російську службу МНС.

Масштабні пожежі в Росії поглинають цілі населені пункти

Пожежі в Росії. Фото з відкритих джерел

Основні осередки вогню спостерігаються в Курганській області, що знаходиться поблизу кордону з Казахстаном. Ситуація настільки критична, що місцевий губернатор Вадим Шумков вирішив ввести надзвичайний стан. Аналогічний крок зробив і губернатор Тюменської області Олександр Моор. Пожежі також зафіксовані в Омській і Єкатеринбурзькій областях.

На масштабні пожежі Росія відправила персонал та авіацію, однак персонал РФ не встигає зменшити площу пожеж. Вогонь перекидається з лісів на поля та населенні пункти в Росії. Російські ЗМІ повідомляють, що деяких жителів доводиться евакуювати, а загальна кількість смертей від пожеж вже становить шість людей, ще 14 госпіталізовані.

Ймовірною причиною пожеж вказують людський фактор. Росіяни палять суху траву, яка в поєднанні з теплою та вітряною погодою швидко поширюється на великі площі. Наразі на території Росії зафіксовано 123 пожежі, однак їх кількість постійно зростає. У російській службі охорони лісів повідомили, що площі пожеж перевищили 300 тис. гектарів, що в чотири рази більше ніж площа Києва.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що ватажок квазіутворення "ДНР" Денис Пушилін підписав "указ" про перейменування Донецька.

Також "Коментарі" писали скандального актора, який знімає фільм про війну в Україні та говорить, що покаже "всю правду".







Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/mchs_official
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини