Меркель назвала єдину умову, за якої Німеччина евакуюватиме людей з Кабула

Німеччина продовжить евакуацію лише зі Сполученими Штатами

Німеччина буде продовжувати евакуювати людей з Афганістану, доки на це покладено її відповідальність, заявила в середу канцлер Ангела Меркель консервативним депутатам, додавши, що це можливо за однієї умови - тільки зі Сполученими Штатами. Про це пише Reuters із посиланням на інформацію двох джерел.

Як відомо, Сполучені Штати та їх союзники евакуювали понад 70 тисяч людей, включаючи їхніх громадян, персонал НАТО та афганців, які перебувають у зоні ризику, з 14 серпня - за день до того, як таліби ввійшли до столиці Кабула.

Німеччина, як і країни заходу, наразі поспішають завершити авіаперевезення до закінчення граничного терміну виведення іноземних військ відповідно до угоди, укладеної з талібами минулого року, щодо припинення найдовшої війни в Америці.

Вихідними з Афганістану вирушив ще один український літак з евакуйованими громадянами. На борту судна знаходилося 100 осіб.

Понад 14 мільйонів жителів республіки можуть зіткнутися з голодом у найближчому майбутньому, ризик хвороб і переслідувань зростає для решти населення після закінчення хаотичного відтоку з аеропорту Кабула.

Нещодавно портал "Коментарі" писав, що Байден заявив, що американські війська в Афганістані зіткнулися з особливою небезпекою. Президент США Джо Байден заявив, що американські війська в Афганістані зіткнулися з наростаючою небезпекою, оскільки вони намагалися завершити евакуацію до граничного терміну 31 серпня, а агентства допомоги попереджали про гуманітарну кризу, що насувається на населення.

Як раніше писав портал "Коментарі", Байден зробив несподівану заяву про військових США в Афганістані.