Головна Новини Світ США Байден заявив, що американські війська в Афганістані зіткнулися з особливою небезпекою
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден заявив, що американські війська в Афганістані зіткнулися з особливою небезпекою

Байден каже, що евакуація афганців на правильному шляху

25 серпня 2021, 12:15
Поділіться публікацією:

Президент США Джо Байден заявив, що американські війська в Афганістані зіткнулися з наростаючою небезпекою, оскільки вони намагалися завершити евакуацію до граничного терміну 31 серпня, а агентства допомоги попереджали про гуманітарну кризу, що насувається на населення. Про це пише Reuters.

Байден заявив, що американські війська в Афганістані зіткнулися з особливою небезпекою

Евакуація афганців, фото з відкритих джерел

Сполучені Штати та їх союзники евакуювали понад 70 тисяч людей, включаючи їхніх громадян, персонал НАТО та афганців, які перебувають у зоні ризику, із 14 серпня, за день до того, як таліби ввійшли до столиці Кабула.

Країни Заходу зараз поспішають завершити авіаперевезення до закінчення граничного терміну виведення іноземних військ відповідно до угоди, укладеної з талібами минулого року, щодо припинення найдовшої війни в Америці.

"Чим швидше ми зможемо закінчити, тим краще. Кожен день операцій створює додатковий ризик для наших військ", — сказав Байден у вівторок.

Поки основна увага приділяється тим людям, які намагаються втекти. Понад 14 мільйонів жителів республіки можуть зіткнутися з голодом у найближчому майбутньому, ризик хвороб і переслідувань зростає для решти населення після закінчення хаотичного відтоку з аеропорту Кабула.

"Настає небезпека через кілька років посухи, конфліктів, погіршення економіки, ускладнених COVID", — сказав Девід Бізлі, виконавчий директор Всесвітньої продовольчої програми ООН, Reuters у Досі, закликаючи міжнародну спільноту пожертвувати 200 мільйонів доларів продовольчої допомоги. 

Населення Афганістану оцінюється у 36 мільйонів, хоча перепис не був завершений протягом більш ніж 40 років війни та переміщення біженців.

Як раніше писав портал "Коментарі", Байден зробив несподівану заяву про військових США в Афганістані.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини