Головна Новини Світ США Байден зробив несподівану заяву про військових США в Афганістані
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден зробив несподівану заяву про військових США в Афганістані

Якщо буде необхідно, військові США залишаться в Афганістані після 31 серпня

19 серпня 2021, 10:35
Поділіться публікацією:

Вперше, відколи Афганістан захопили таліби, президент США Джо Байден дав інтерв'ю телеканалу ABC. Він заявив, що військові США можуть залишитися в Афганістані й після 31 серпня. Раніше дату 31 серпня називали крайнім терміном для виведення американських військових. Такий варіант розглядають, якщо до кінця місяця в Афганістані ще залишатимуться громадяни США, охочі залишити країну.

Байден зробив несподівану заяву про військових США в Афганістані

Джо Байден. Фото з відкритих джерел

"Ми не підемо, поки всіх не витягнемо", — запевнив Байден.

Таліби зараз не перешкоджають іноземцям, які прямують в аеропорт Кабула, однак контролюють практично все місто, зокрема, райони поряд із аеропортом. 

Після розгрому афганської армії та уряду, США повинні були прийняти рішення, чи змінювати плани. За словами американського президента, альтернативою продовження виведення військ було б нарощування військової присутності. За його словами, це був простий вибір.

Зараз в Афганістані залишаються від 10 до 15 тисяч американців. Крім того, США хочуть евакуювати 50-65 тис. афганців, які співпрацювали з американською місією.

В Пентагоні кажуть, що США вже змогли вивезти з Афганістану приблизно 5 000 людей.

Як раніше інформував портал "Коментарі", Байден непохитний — США не передумають, Вашингтон продовжить виводити війська з АфганістануПрезидент США Джо Байден слідом за канцлером Німеччини Ангелою Меркель визнав про помилковість рішень адміністрації США в Афганістані. Водночас лідер американців не став ставити під сумнів рішення про те, щоб вивести війська з території країни. Байден впевнений, що солдати США не повинні гинути в тій війні, де самі афганці не готові боротися за свою країну. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини