Головна Новини Світ Німеччина Меркель отримала премію миру та згадала про війну в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Меркель отримала премію миру та згадала про війну в Україні

Колишня канцлерка Німеччини була нагороджена премією в Кот-д'Івуарі за її зусилля щодо біженців у 2015 році.

9 лютого 2023, 14:16
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Ексканцлер Німеччини Ангела Меркель отримала нагороду від ООН за рішення прийняти біженців у свою країну у 2015 році. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Politico.

Меркель отримала премію миру та згадала про війну в Україні

Меркель отримала премію миру. Фото з відкритих джерел

Меркель, яку замінив минулого року Олаф Шольц, отримала премію миру імені Фелікса Уфуе-Буаньї від ЮНЕСКО в столиці Кот-д'Івуару, Ямусукро.

"Усі члени журі були зворушені її сміливим рішенням у 2015 році прийняти понад 1,2 мільйона біженців, зокрема з Сирії, Іраку, Афганістану та Еритреї. Це спадок, який вона залишає", — повідомили журі.

Меркель у своїй промові закликала усіх працювати заради миру, а також згадала слова першого президента Кот-д'Івуару Фелікса Уфуе-Буаньї "Діалог — це зброя сильних, а не слабких". У 60 роках минулого століття Кот-д'Івуар отримав незалежність від Франції.

Окрім того, Меркель згадала і про українських біженців.

"Ми думали, що час війни в Європі минув. Але з 24 лютого минулого року, коли відбулася жорстока агресія Росії проти України, ми прийшли до сумного висновку, що це не так. Це сколихнуло Європу до коренів", — сказала німкеня.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Меркель розповіла про те, як протистояла війні в Україні під час свого правління на посаді канцлера Німеччини.

Також "Коментарі" писали про німецького канцлера Олафа Шольца, який критикує союзників щодо публічних перегонів, де країни змагаються хто швидше оголосить про постачання різної техніки для України. Німецький політик пропонує все це робити спільно в коаліції союзників, як це робить Німеччина з США.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини