Головна Новини Світ Німеччина Меркель зробила важливу заяву стосовно транзиту газу через Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Меркель зробила важливу заяву стосовно транзиту газу через Україну

Канцлер ФРН вважає, що атмосфера переговорів з президентом США Джо Байденом сприяє співробітництву

13 червня 2021, 08:50 comments1154
Поділіться публікацією:

Канцлер Німеччини Ангела Меркель під час зустрічі з державним главою США Джозефом Байденом в рамках саміту "Великої сімки" обговорила ситуацію, що склалася навколо Північного потоку-2. Зокрема, Меркель зробила заяву щодо України. Про це повідомляє Укрінформ.

Меркель зробила важливу заяву стосовно транзиту газу через Україну

Ангела Меркель - фото з відкритих джерел

"Ми коротко обговорили тему "Північного потоку 2". Ви знаєте, що ведуться переговори німецьких експертів з американським урядом. Вважаємо, що ми знаходимо хороший шлях ... Важливо, щоб Україна залишалася країною-транзитером газу", — заявила Меркель.

Канцлер ФРН вважає, що атмосфера переговорів сприяє співпраці.

Ангела Меркель також зазначила, що на зустрічі з президентом США також обговорювалася його майбутня зустріч з російським лідером Володимиром Путіним, а також саміт НАТО і ситуація в Афганістані.

Нагадаємо, що зупинка транзиту газу з Російської Федерації може привести Україну до втрати не менше 1,5 млрд доларів на рік. У Кремлі зробили заяву про те, що будівництво газопроводу "Північний потік-2" планують завершити вже в 2021 році. Станом на сьогодні "Газпром" поставляє газ в європейські країни через Україну згідно з умовами транзитного контракту, дія якого триває до 2024 року.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" писало, що питання запуску скандально відомого газопроводу "Північний потік-2" (ПП-2) знову стало джерелом проблем для України. Вся справа в тому, що, за словами Держсекретаря США Ентоні Блінкена, представники української влади нібито були проінформовані про ймовірне ослаблення санкцій проти ПП-2. Саме тому в американському політикумі вельми здивовані наступними заявами президента Володимира Зеленського. Експерти пояснили, хто ж дійсно "хитрує" в цій ситуації. Фахівці припустили, ніж Захід може підсолодити Україні гірку пілюлю запуску ПП-2 (адже ця, судячи з усього, справа вже вирішена). Також журналісти дізналися, які дії слід зробити Україні.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

ЛЯЛЯ

14 червня 2021, 02:43

2. ПЕРЕД ЗАКЛЮЧЕНИЕМ ТАКОГЗНАЧЮЩЕГО ДОГОВОРА ДЛЯ ПАРТНЕРОВ В УКРАИНЕ ДОЛЖНЫ БЫЛИ УЧИТЫВАТЬ ГАРАНТИИ СОХРАНЕНИЯ ОБЬЕМОВ ТРАНЗИТА ГАЗА НЕ НА 5 ЛЕТ А НА 13=25 ЛЕТ. 3. ВОРОВАТЬ ЭТО ПЛОХО

ЛЯЛЯ

14 червня 2021, 02:32

И ИМЕННО ПОЄТОМУ БАБУЛЯ ЗАКЛЮЧИЛА СОГЛАШЕНИЕ О ЕГО СТОИТЕЛЬСТВЕ 5 ЛЕТ НАЗАД. ЦЕ ЗРАДА


Новини