Головна Новини Світ Німеччина Міністр оборони ФРН прокоментував "злив" розмови німецьких офіцерів
commentss НОВИНИ Всі новини

Міністр оборони ФРН прокоментував "злив" розмови німецьких офіцерів

Пісторіус заявив, що йому невідомо на поточний момент про інші витоки інформації

3 березня 2024, 18:59
Поділіться публікацією:

Німецький міністр оборони Борис Пісторіус також відреагував на публікацію РФ перехопленої телефонної розмови німецьких офіцерів, де вони обговорювали ймовірну передачу ракет Taurus Україні, щоб завдавати удар по Кримському мосту. Про це пише Bild

Міністр оборони ФРН прокоментував "злив" розмови німецьких офіцерів

Борис Пісторіус (фото з відкритих джерел)

У відповідь Пісторіус заявив, що Путін веде "інформаційну війну" проти Німеччини. За його словами, це "гібридна атака" Росії, метою якої є "підірвати рішучість".

Також він відповідь, що він негайно доручив провести "повне" розслідування інциденту з метою з'ясувати повноваження офіцерів і коректність вибору засобу комунікації — платформи "WebEx".

Борис Пісторіус закликав не вестися "на виверти Путіна" і розглядати те, що сталося, в ширшому контексті: не випадково Росія оприлюднила запис наприкінці тижня.

 За його словами, що окрім опублікованого запису розмови офіцерів Бундесверу, йому невідомо на поточний момент про інші витоки інформації. Але він розраховує, що перші результати перевірки у зв'язку з публікацією розмови військових будуть на початку наступного тижня.

 Міністр звернув увагу, що на опублікованому записі офіцери обговорювали різні сценарії, але це не означає "зеленого світла" для передачі Києву ракет Taurus.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що "злив" Росією розмов офіцерів БундесверуКанцлер ФРН Олаф Шольц підтвердив справжність записів, оприлюднених російськими пропагандистами, на яких німецькі офіцери обговорюють передачу Україні далекобійних ракет Taurus та знищення Кримського мосту. Віце-голова парламентської групи "Зелених" Агнешка Брюггер звинуватила російського диктатора Володимира Путіна в тому, що він намагається дестабілізувати ситуацію в Німеччині.  



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини