Міноборони Німеччини сумнівається у перемозі України: джерела BILD

Сумніви зростають: як Міноборони Німеччини оцінює ситуацію на фронті

Незважаючи на публічні заяви міністра оборони Німеччини Бориса Пісторіуса про те, що Україна має перемогти у війні, усередині міністерства переважають інші настрої. Як повідомляє газета BILD, їхні джерела із Міноборони кажуть, що віра у перемогу України практично зникла. За даними інсайдерів, в останньому звіті міністерства йдеться про те, що на даний момент українським силам не вдасться успішно наступати і звільняти окуповані території.

Згідно з документом, українська армія стикається з серйозними труднощами: сили сильно виснажені, а осінньо-зимовий бездоріжжя, що наближається, може уповільнити будь-які спроби наступу. У міністерстві висловлюють стурбованість тим, що російська армія, незважаючи на великі втрати, продовжує повільно, але впевнено просуватися вперед. Німецькі військові експерти не можуть знайти способу, як зупинити цей наступ, що викликає у них велику занепокоєння.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Російські війська можуть підготуватися, щоб атакувати одну з країн або навіть кілька держав НАТО протягом найближчих шести років. Як передає портал "Коментарі", таку думку висловив голова Федеральної розвідувальної служби Німеччини (BND) Бруно Каль, повідомляє n-tv.

Крім того, портал "Коментарі" писав, що глава Християнсько-демократичного союзу та кандидат у канцлери Німеччини Фрідріх Мерц заявив, що погодився б поставити українській армії крилаті ракети Taurus. При цьому він уточнив, що передувала б такому рішенню жорстка умова, адресована російському диктатору Володимиру Путіну. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Ntv".