Головна Новини Світ Німеччина Місцеві вибори в Німеччині: чи можуть вони стати справжньою катастрофою для України
commentss НОВИНИ Всі новини

Місцеві вибори в Німеччині: чи можуть вони стати справжньою катастрофою для України

Якщо Фрідріх Мерц стане канцлером, немає жодної гарантії, що новий уряд посилить підтримку України, припустив Андрій Мельник

сьогодні, 17:25
Поділіться публікацією:

Нещодавні вибори у Східній Німеччині продемонстрували, що близько 45% виборців у таких землях, як Саксонія, Тюрингія і Бранденбург, підтримують або "Альтернативу для Німеччини" (AfD), або новостворений Альянс Сари Ваґенкнехт (BSW). Це тривожний сигнал для України, вважає колишній посол України в Німеччині Андрій Мельник, оскільки обидві ці партії займають відверто антиукраїнські позиції.

  Місцеві вибори в Німеччині: чи можуть вони стати справжньою катастрофою для України

Андрій Мельник (фото з відкритих джерел)

Мельник зазначив, що праворадикальна AfD та ліворадикальна BSW поділяють спільну платформу підтримки імперської Росії та закликають припинити військову допомогу Україні. Фактично, майже половина виборців зі Східної Німеччини підтримують цей курс, що ставить під загрозу українські інтереси.

Щодо майбутніх виборів до Бундестагу у 2024 році, дипломат висловив надію на те, що підтримка AfD та BSW в усій Німеччині буде нижчою. Однак основною проблемою є те, що у парламентах східнонімецьких земель буде важко створити стабільні коаліції без участі партії Сари Ваґенкнехт, яка вже зараз використовує своє політичне становище для шантажу ключових партій Німеччини – Християнсько-демократичного союзу (ХДС) та Соціал-демократичної партії (СДПН), вимагаючи поступок, зокрема у питанні підтримки України.

Мельник також додав, що навіть якщо парламентські вибори виграють християнські демократи, і Фрідріх Мерц стане новим канцлером, немає гарантії, що новий уряд посилить допомогу Україні.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Німеччина має намір зупинити важливі поставки для фронту. Німеччина більше не планує постачати Україні важку військову техніку, крім тієї, що вже була заявлена раніше, повідомляє BILD, посилаючись на документи Міністерства оборони Німеччини. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини