Головна Новини Світ Німеччина Міжнародний союз ООН звернувся до Росії з важливим проханням: про що йде мова
commentss НОВИНИ Всі новини

Міжнародний союз ООН звернувся до Росії з важливим проханням: про що йде мова

Росія серйозно глушить GPS у країнах ЄС

1 липня 2024, 23:05 comments2062
Поділіться публікацією:

 Міжнародний союз електрозв'язку ООН (МСЕ) закликав Росію припинити втручання в роботу європейських супутникових систем, оскільки це загрожує управлінню повітряним рухом. Про це повідомляє Sky News.

 Міжнародний союз ООН звернувся до Росії з важливим проханням: про що йде мова

Міжнародний союз електрозв'язку ООН (фото з відкритих джерел)

Минулого тижня МСЕ розглянув скарги від України та чотирьох країн ЄС – Франції, Нідерландів, Швеції та Люксембургу – щодо ймовірного втручання Росії в останні місяці. Скарги стверджували, що сигнали GPS були заглушені, управління повітряним рухом було скомпрометоване, а дитячі телеканали переривалися для показу жорстоких зображень війни в Україні.

МСЕ висловив серйозну стурбованість з приводу використання сигналів для створення навмисних шкідливих перешкод. Організація додала, що перебої в роботі французької та шведської супутникових мереж, ймовірно, походять від наземних станцій, розташованих в районах Москви, Калінінграда та Павлівки.

МСЕ назвав ці інциденти "надзвичайно тривожними та неприйнятними" і закликав Росію негайно припинити втручання та провести розслідування. Організація також запропонувала провести зустріч між Росією та постраждалими країнами для вирішення цього питання.

Москва, своєю чергою, заперечує порушення правил МСЕ і навіть поскаржилася на ймовірні супутникові перешкоди з боку країн НАТО.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Міноборони Великої Британії різко пригрозило Росії. Аналіз даних тисяч польотів показав, що російські військово-повітряні сили глушили GPS-зв'язок на сотнях британських військових рейсів з початку 2024 року. Кожен четвертий літак зазнав цього впливу. Міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс назвав такі дії "нерозсудливими".

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини