Головна Новини Світ Великобританія Міноборони Великої Британії різко пригрозило Росії: яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Міноборони Великої Британії різко пригрозило Росії: яка причина

Росія глушила сигнал GPS на сотнях військових рейсів Великої Британії

30 червня 2024, 23:10 comments3171
Поділіться публікацією:

 Аналіз даних тисяч польотів показав, що російські військово-повітряні сили глушили GPS-зв'язок на сотнях британських військових рейсів з початку 2024 року. Кожен четвертий літак зазнав цього впливу. Міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс назвав такі дії "нерозсудливими".

 Міноборони Великої Британії різко пригрозило Росії: яка причина

Грант Шаппс (фото з відкритих джерел)

Детальний аналіз, проведений на основі даних сервісу Flight Radar, показує, що це глушіння може загрожувати безпеці як військових, так і цивільних польотів. Видання зазначає, що 63 британські військові літаки здійснили 1467 рейсів над Східною Європою і Близьким Сходом за перші чотири місяці року. З них 504 польоти були транспортними та розвідувальними, причому 142 з них зіткнулися із глушінням GPS.

Міністр Шаппс зазначив, що ці дії Росії свідчать про її ворожість і вихід з-під контролю.

"Це ще один приклад нерозсудливості Росії і ще одне свідчення того, що вона є ворожою державою, що вийшла з-під контролю",- заявив він.

Зокрема, у березні сигнал GPS був заглушений під час польоту офіційного літака міністра оборони до Польщі, що підкреслює серйозність ситуації.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Великобританія та США посварилися через Україну. Великобританія та США ворогують через відносини України з НАТО, після того як американські чиновники заявили, що її шлях до членства не слід називати "незворотнім". 

У матеріалі йдеться про те, що Вашингтон стурбований планами дати президенту України Володимиру Зеленському нові гарантії членства в НАТО на саміті у Вашингтоні, який відбудеться наступного місяця. Водночас Британія підтримала пропозицію деяких європейських держав-членів охарактеризувати шлях України до вступу до альянсу як "незворотній" у спільній заяві.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини