Головна Новини Світ Німеччина Населення Німеччини виросло до рекордного рівня: як допомогли біженці з України
commentss НОВИНИ Всі новини

Населення Німеччини виросло до рекордного рівня: як допомогли біженці з України

Населення Німеччини виросло до рекордно високого рівня 84,3 млн осіб

19 січня 2023, 15:55
Поділіться публікацією:

Населення Німеччини виросло до рекордно високого рівня 84,3 млн осіб у 2022 році. Головна причина такого стрімкого стрибка у великому напливі українських біженців, які прибули до різних міст Німеччини, рятуючись від російської агресії. Зростання було зафіксовано після стагнації протягом останніх трьох років. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на "Reuters".

Населення Німеччини виросло до рекордного рівня: як допомогли біженці з України

Біженці. Фото: Getty Images

Федеральне статистичне управління поінформувало, що у 2022 році в Німеччині проживало на 1,1 млн осіб більше, ніж у попередньому році. Саме за рахунок іммігрантів німцям вдалося вирішити дві головні проблеми, які існують практично у кожній європейській країні – низьку народжуваність та старіння населення.

Лише за перші 6 місяців 2022 року українці, які прибули до Німеччини, збільшили населення на 740 тисяч людей. На піку попередньої кризи з біженцями, спричиненої насильством у Сирії, Афганістані та Іраку, у другій половині 2015 року в Німеччині з'явилося 756 тисяч нових мешканців.

Потім через пандемію COVID-19 до Німеччини поменшало прибувати іммігрантів, але криза, яка виникла в Україні, вплинула на ситуацію. Потік іммігрантів, які прибувають з інших країн, крім України, також збільшився у 2022 році.

Зазначається, що прибуття іммігрантів працездатного віку компенсувало старіння населення. У той час як загальна частка німців працездатного віку (від 15 до 63 років) у 2022 році становила 61,6%, серед тих, хто прибуває з-за кордону, вона становила 75,9%.

Читайте також на порталі "Коментарі" — польський генерал назвав напрям, звідки може вдарити Росія: 300 тисяч мобілізованих вже там.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини