Головна Новини Світ Німеччина Названа справжня причина, чому Шольц не дає Taurus. Шокована була навіть опозиція
commentss НОВИНИ Всі новини

Названа справжня причина, чому Шольц не дає Taurus. Шокована була навіть опозиція

Стало відомо, чому насправді канцлер Німеччини Олаф Шольц відмовляється передати Україні ракети «Таурус». Як повідомляє видання t-online справа тут не у страху стати стороною у війні Росії проти України

15 березня 2024, 19:44 comments5935
Поділіться публікацією:

Як повідомило видання, Олаф Шольц відмовляється передавати Україні далекобійні ракети "Таурус" через нюанси, які пов’язані із специфікою щодо наведення цілей.

Названа справжня причина, чому Шольц не дає Taurus. Шокована була навіть опозиція

Ракета Taurus

На останніх дебатах у Бундестазі канцлер говорив про "таємні знання" щодо цих ракет. Цю інформацію згодом представники Міноборони розкрили на спеціальному засіданні парламентського комітету з питань оборони.

Як повідомляє видання, генеральний інспектор Бундесверу Карстен Броєр виступив перед депутатами із доповіддю на 20 хв, в якій розповів про основні проблеми, які пов’язані із ракетами "Таурус".  Справа у тому, що для ефективного використання цієї далекобійної ракети потрібна дуже велика кількість даних, а також — спеціальна комп’ютерна система, яка є тільки в Бундесверу.

За інформацією Броєра, якби Берлін передав Києву далекобійні ракети Taurus, то сама б уже не мав доступу до цих систем. Як наслідок, його обороноздатність була би суттєво підірвана.

За інформацією співрозмовників видання,  деталі цієї системи є засекреченими, тому вони не змогли вказати, скільки часу знадобилося б Німеччині, щоб її відновити.

При цьому джерело видання підкреслило, що після виступу Броєра, депутати були шоковані. Навіть ті політики, які виступали із жорсткою критикою Шольца із приводу ненадання Україні ракет, уже не мали, що сказати. Начебто, цей виступ змусив багатьої німецьких політиків переглянути своє ставлення щодо надання ракет "Таурус" Україні.

Втім, як відзначають журналісти, є можливість надання Україні ракет "Таурус" в так званій "урізаній" формі, тобто без систем наведення.  У такому випадку Taurus став би своєрідним доповненням до менш потужних британських крилатих ракет Storm Shadow.

Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомляв, що Шольц неодноразово під різними приводами відмовлявся надавати далекобійні ракети "Таурус" Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.t-online.de/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини