Головна Новини Світ Німеччина "Не час для безвідповідальних ігор ": у Німеччині зробили жорстку заяву про підтримку України
commentss НОВИНИ Всі новини

"Не час для безвідповідальних ігор ": у Німеччині зробили жорстку заяву про підтримку України

За словами Аннилени Бербок, центральним завданням Євросоюзу є "попри всі турбулентності у світі не припиняти нашу підтримку України".

22 січня 2024, 20:45
Поділіться публікацією:

В Європейському  Союзі  не мають права забути про необхідність підтримати Україну  - незважаючи на загострення ситуації на Близькому Сході та інші конфлікт  в  світі. Про це перед на початку  засідання Ради міністрів закордонних справ країн Євросоюзу  в Брюсселі  висловилась  очільниця  МЗС Німеччини Анналена Бербок,  інформує Укрінформ.

"Не час для безвідповідальних ігор ": у Німеччині зробили жорстку заяву про підтримку України

Анналена Бербок (фото з відкритих джерел)

Як вона зазначила, підтримка Києва зі  сторони  її країни "є чіткою і зрозумілою".

"Для нас центральним завданням є, попри всі турбулентності у світі, не припиняти нашу підтримку України. Наразі не час для безвідповідальних ігор окремих акторів тут. ЄС протягом двох років чітко, без усіляких "але" чи "якщо" стояв на боці України, яка захищає також європейський мирний порядок", — сказала  очільниця МЗС Німеччини.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Шольц зробив заяву про допомогу Україні. Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що його країна має бути готовою до збільшення підтримки України на тлі ослаблення підтримки іншими. Як повідомляє портал "Коментарі", свою заяву німецький лідер зробив на конференції своєї Соціал-демократичної партії Німеччини. 

Олаф Шольц закликав до наполегливості у підтримці України з боку Німеччини. Тому, наголосив німецький канцлер, дуже важливо, щоб Німеччина могла робити те, що необхідно упродовж тривалого часу, а саме "продовжувати підтримувати Україну в її оборонній боротьбі".

Своїм нападом на Україну у 2022 році Росія поклала край загальному розумінню миру та безпеки в Європі, вважає лідер СДПН. Має бути зрозумілим, що "кордони в Європі більше не пересуватимуться силою", підкреслив Шольц.

Глава німецького уряду чітко висловився за подальшу військову підтримку України.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини