Головна Новини Світ Німеччина Не дозволили передати Leopard 2 Україні: Нідерланди і Німеччина сперечаються через танки
commentss НОВИНИ Всі новини

Не дозволили передати Leopard 2 Україні: Нідерланди і Німеччина сперечаються через танки

Амстердам і Берлін не можуть домовитися про постачання голландських "Леопардів"

11 лютого 2023, 18:57
Поділіться публікацією:

У Нідерландах завили, що вони не можуть отримати від Німеччини  дозвіл на передачу 18 танків Leopard 2, якими користується голландська армія. Про це пише видання Bild.

Не дозволили передати Leopard 2 Україні: Нідерланди і Німеччина сперечаються через танки

Танки Leopard 2 для України (фото з відкритих джерел)

Стало відомо, що офіційний Амстердам орендує 18 німецьких танків Leopard. Відтак вони заявили про готовність їх викупити у Берліна, а потім передати ЗСУ. Але, як повідомив міністр оборони Нідерландів Кайси Оллонгрен, офіційний Берлін не дає дозволу на передачу цих танків.

Своєю чергою у німецькому уряді, зокрема, міністр оборони Борис Пісторіус, заявив, що тут не отримували від Нідерландів ніяких запитів з приводу передачі танків.

Журналісти німецького  видання спробували розібратися у цій ситуації й з'ясували, що всі танки, що знаходяться в оренді у Нідерландів, зараз проходять переобладнання і не стоять на озброєнні. Тож передати їх Україні поки неможливо.

А замість орендованих танків армія Нідерландів сьогодні користується "Леопардами", які були "позичені, але не орендовані" у Німеччини. Тож про передачу цих танків для України мова теж не йде. 

Після того, коли у ситуації почали розбиратися журналісти, у Нідерландах відступили й повідомили, що рішення не передавати Україні танки, що є у голландської армії, було ухвалено спільно двома країнами після консультацій.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що у Білому домі зробили заяву про підготовку росіян до наступу. Те, що зараз відбувається на сході України, – це ще не той масштабний наступ, до якого готується Росія. Зараз Москва все робить для того, щоб якнайкраще переозброїтися і кинути на війну якнайбільше росіян. Активні наступальні дії в Україні Кремль планує відновити вже навесні. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини