Головна Новини Світ Німеччина Незважаючи на санкції, лідер ЄС імпортує нафту з РФ: подробиці скандалу
commentss НОВИНИ Всі новини

Незважаючи на санкції, лідер ЄС імпортує нафту з РФ: подробиці скандалу

За інформацією ЗМІ, незважаючи на санкції, Німеччина імпортувала із РФ сотні тисяч тонн нафти

19 жовтня 2023, 08:45
Поділіться публікацією:

Офіційно Берлін підтримує чинні санкції проти Росії, але, все ж таки, намагається шукати шляхи, як підтримувати свою економіку за рахунок енергоресурсів з Росії. Так до Німеччини з дочірнього підприємства "Роснафти" Rosneft Deutschland може потрапляти російська нафта, яка нібито імпортується з Казахстану. Як передає портал "Коментарі", про це пише Süddeutsche Zeitung.

Незважаючи на санкції, лідер ЄС імпортує нафту з РФ: подробиці скандалу

Російська нафта. Фото: з відкритих джерел

Під час проведеного розслідування журналісти виявили, що у головному митному управлінні Німеччини на початку вересня було надано вказівку митним органам Берліна та Франкфурта-на-Одері "без затримок" пропускати нафту для Rosneft Deutschland. Хоча вказівка митного регулятора ФРН не є надзвичайною. Фактично для німецького підрозділу "Роснафти" дали "зелене світло" на імпорт сирої нафти без перевірки щодо можливого обходу санкцій.

Раніше Rosneft Deutschland отримувала 100% своєї нафти із Росії. Тепер, нібито після введення санкцій від російської нафти відмовилися і переключилися за постачання нафти з Казахстану. Ось тільки нафта, яку постачає Казахстан, може бути російською. Казахстан уже давно підозрюють у тому, що саме ця країна є лідером з того, щоб допомагати Росії обходити санкції, зокрема щодо торгівлі нафти і газом. Таким чином, в обхід санкцій російська нафта і надалі може потрапляти до Німеччини.

Більше того, журналісти виявили, що казахстанське нафтове родовище, з якого нібито поставляється нафта до Німеччини, належить російській компанії "Лукойл".

Читайте також на порталі "Коментарі" — Угорщина знову вимагає підкоригувати новий список санкцій ЄС.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Володимир Зеленський розповів, що не так із санкціями проти РФ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини