Головна Новини Світ Німеччина Німці проти поставки винищувачів для України – ARD
commentss НОВИНИ Всі новини

Німці проти поставки винищувачів для України – ARD

Понад половина громадян Німеччини проти відправки бойових літаків в Україну.

17 лютого 2023, 19:46
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Більшість жителів Німеччини не підтримує відправку військових літаків до України. Погоджуються надати бойові літаки тільки 23% німців. Такі дані були оприлюдненні з опитування журналу ARD. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на німецьке видання Tagesschau.

Німці проти поставки винищувачів для України – ARD

Винищувач F-16. Фото: з відкритих джерел

Володимир Зеленський неодноразово заявляв, що Україна потребує більше військової зброї для захисту від російської агресії, а також, щоб мати можливості для звільнення тимчасово окупованих територій.

Наприкінці січня Україна змогла переконати союзників в отриманні танків. Про постачання до України танків заявили: США, Німеччина, Великобританія та інші країни. Після цього почалось обговорення про надання Україні винищувачів. На фоні цього видання ARD замовило опитування серед німців, щоб з’ясувати, скільки з них підтримує поставки бойових літаків до України.

64% опитаних висловились, що вони проти надання винищувачів Україні. Подібну позицію займає і канцлер Німеччини Олаф Шольц. Ідею передати бойові літаки підтримує менше чверті німців – 23%.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба наголосив, що поки жодна країна не погодилась надати бойові літаки, проте Великобританія оголосила, що буде навчати українських пілотів. Окрім того, очільник МЗС розповів, що Україні насамперед потрібні артилерійські снаряди, танки та ППО.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, чому союзники України не хочуть надати винищувачі.

Також "Коментарі" писали про те, що французькі колісні танки AMX-10 RC прямують до України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини