Головна Новини Світ Німеччина Німці стали менше довіряти Росії: який рівень довіри у ФРН до інших країн, включаючи Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Німці стали менше довіряти Росії: який рівень довіри у ФРН до інших країн, включаючи Україну

Лише кожен шостий німець вважає РФ надійним партнером

10 січня 2022, 12:12
Поділіться публікацією:

Рівень довіри жителів Німеччини до Росії значно зменшився. Про це свідчать результати дослідження Deutschlandtrend, проведеного берлінським інститутом Infratest dimap, повідомляє DW.

Німці стали менше довіряти Росії: який рівень довіри у ФРН до інших країн, включаючи Україну

Німці стали менше довіряти Росії - фото з відкритих джерел

Згідно з результатами опитування, лише кожен шостий німець, як і раніше, вважає, що Російська Федерація — надійний партнер, що становить 17%. Аналогічне опитування, проведене у 2019 році, свідчило, що Росії довіряє на 11% більше мешканців Німеччини.

Водночас, Україну надійним партнером вважають 30% німців.

У дослідженні також зазначили, що у Німеччині суттєво впав рівень довіри до Китаю, і становить лише 7%. Порівняно з опитуванням 2019 року, він знизився на 21%.

Зазначається, що із обранням президентом Сполучених Штатів Америки Джо Байдена, німці стали краще ставитися до США. Державу вважає за надійного партнера 56% опитаних жителів ФРН. Такий показник на 37% вищий, ніж у дослідженні за 2019 рік.

Щодо країн Європи, то лідером опитування є Франція, якій довіряє 81% німецьких респондентів. Рівень довіри до Великої Британії зріс на 9%, досягнувши 46%.

Раніше у матеріалі інтернет-видання "Коментарі" повідомлялося, що Україна продовжує боротися проти російського газопроводу "Північний потік-2". Крім того, українська влада вважає, що рішення уряду Німеччини, незважаючи ні на що дати згоду на запуск скандального трубопроводу, може серйозно підірвати відносини між Україною та ФРН. Поспіх чинної німецької влади міг бути пов'язаний з тим, що в новому уряді могли б загальмувати процес сертифікації газопроводу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини