Головна Новини Світ Німеччина Німеччина блокує Естонії передачу зброї Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Німеччина блокує Естонії передачу зброї Україні

Офіційний Берлін, на відміну від союзників із НАТО, відмовляється від постачання зброї в Україну

25 січня 2022, 02:34
Поділіться публікацією:

У Німеччині блокують надання військової підтримки Україні від Естонії. У ФРН відмовляються видавати дозволи експорту зброї німецького походження і натомість загрози нападу РФ. Причина в політиці Берліна щодо експорту зброї до регіонів із напруженою ситуацією. Про це пише американське видання The Wall Street Journal. Естонія запросила дозвіл на передачу німецького походження зброї. Радник міністра оборони Естонії Крісто Енн Вага зазначив, що країна все ще сподівається переконати ФРН змінити свою думку.

Німеччина блокує Естонії передачу зброї Україні

Німеччина - фото з відкритих джерел

Офіційний Берлін, на відміну від союзників з НАТО, відмовляється від постачання зброї в Україну, пояснюючи власну позицію "тривалою політикою Німеччини щодо експорту зброї до регіонів із напруженою ситуацією". Позиція закріплена у коаліційній угоді чинного уряду. Чиновники ФРН зазначають, що постачання зброї можуть посилити напругу та зробити переговори з Москвою ще важчими. Крім того, уряд Німеччини відмовився експортувати летальну зброю безпосередньо в Україну, на відміну від США, Великої Британії, Польщі, країн Балтії та інших союзників.

Нагадаємо, Берлін поки що виключає постачання зброї Україні в протистоянні з Росією. Таку заяву зробила міністр оборони Німеччини Крістін Ламбрехт в інтерв'ю, опублікованому в суботу, 22 січня, за кілька днів після того, як Британія почала постачати Києву протитанкову зброю. Двопартійна група американських сенаторів також пообіцяла Україні зброю, яка може включати ракети, стрілецьку зброю і човни, щоб допомогти країні захиститися від потенційного вторгнення на тлі нарощування російської армії на її кордонах. Канцлер Німеччини Олаф Шольц, однак, відзначив політику Берліна не постачати летальну зброю у зони конфлікту. "Я розумію бажання підтримати Україну, і це саме те, що ми вже робимо", — сказала Ламбрехт тижневику Welt am Sonntag.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини