Головна Новини Світ Німеччина Німеччина дозволила експортувати в Україну сотні танків: Чи змінить це хід війни
commentss НОВИНИ Всі новини

Німеччина дозволила експортувати в Україну сотні танків: Чи змінить це хід війни

Танки «Леопард-1», як і «Леопард-2», прийдуть занадто пізно для військового захисту від весняного наступу російських військових, якого очікують багато експертів

7 лютого 2023, 16:16
Поділіться публікацією:

В Україну може потрапити значна кількість основних бойових танків: федеральний уряд Німеччини дав зелене світло на експорт, пишуть "Коментарі" за інформацією Business Insider.

Німеччина дозволила експортувати в Україну сотні танків: Чи змінить це хід війни

Федеральний уряд дозволив промисловості експортувати в Україну 187 танків Leopard-1

У порівнянні з першими 14 танками Leopard 2, які канцлер Шольц пообіцяв Україні майже два тижні тому, цифра в 187, безумовно, виглядає досить суттєво, правда із нюансом, що практично всі вони набагато старшого типу Leopard 1. Як зазначає видання, ліцензія на експорт матиме менший вплив на подальший перебіг війни в Україні. В німецьких урядових колах кажуть, що фінансування ремонту транспортних засобів ще не забезпечено. Остаточно це має бути прояснено лише в найближчі кілька тижнів.

Ще один суттєвий "мінус" - перші транспортні засоби зможуть надійти до ЗСУ не раніше середини цього року. Скільки, поки невідомо, кажуть інсайдери, це також залежить від фінансування. Також не зрозуміло поки, чи всі 187 Leopard 1 будуть боєздатними, чи багато машин доведеться використовувати як склади запасних частин.

До ймовірного наступу армії РФ, що очікується у найближчі тижні, танки "Леопард-1", як і "Леопард-2", швидше за все не встигнуть. Федеральний уряд надто довго вагався з постачанням бойових танків – і таким чином мало допоміг Україні з точки зору політичної стратегії.

Високопоставлені федеральні урядовці припускають, що від ходу наступу залежить, чи буде господар Кремля Путін змушений вирішувати конфлікт з Україною дипломатичним шляхом. З цієї причини попереднє постачання важкого озброєння мала на меті озброїти Україну для весняного наступу з кінця лютого, на який, схоже, "Леопарди" не встигають.

Нагадаємо, Німеччина, які і деякі інші союзники України погодились передати свої танки для супротиву проти російської агресії. На це Путін відповів, що німецькі танки знову становитимуть загрозу Росії, натякаючи на Другу світові війну. На ці звинувачення відповів канцлер Німеччини Олаф Шольц: "Разом із союзниками ми даємо Україні бойові танки, щоб вони могли захищатися. Ми ретельно зважували кожну партію зброї, тісно координуючи це з нашими союзниками, насамперед з Америкою. Цей спільний підхід запобігає ескалації війни".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини