Головна Новини Світ Німеччина Німеччина готує екстрену військову допомогу Україні: чи справді фронт почав обвалюватися
commentss НОВИНИ Всі новини

Німеччина готує екстрену військову допомогу Україні: чи справді фронт почав обвалюватися

За інформацією Reuters, Німеччина готує екстрену військову допомогу Україні через погіршення на фронті

сьогодні, 14:30
Поділіться публікацією:

Берлін має намір схвалити військову допомогу Україні у розмірі близько 400 млн. євро. Кошти мають бути виділені якнайшвидше. Причина поспіху в тому, що на фронті почала стрімко погіршуватись ситуація. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "Reuters".

Німеччина готує екстрену військову допомогу Україні: чи справді фронт почав обвалюватися

Німеччина. Фото: із відкритих джерел

"Зважаючи на постійне погіршення військової ситуації в Україні існує серйозний ризик того, що Україна без істотного збільшення матеріальної підтримки може зазнати поразки у своїй оборонній кампанії", — йдеться у листі міністерства фінансів.

Міністерство фінансів на прохання міністерства оборони просить бюджетний комітет нижньої палати парламенту надати свою згоду на додаткові витрати.

"Незапланована потреба у розмірі близько 397 мільйонів євро, що виникла в результаті, конкретизувалася тільки в останні кілька тижнів тією мірою, якою вона відповідає конституційним і бюджетним вимогам незапланованої потреби", — йдеться в листі.

Міністерство фінансів заявило, що ця умова повинна бути виконана негайно, щоб заходи можна було реалізувати в 2024 році і вони могли вплинути протягом пори року, що залишилася.

2024 року бюджет німецької допомоги Україні становив близько 8 млрд євро.

Читайте також на порталі "Коментарі" — з огляду на досить складну ситуацію для України уряд Німеччини виділить додаткові кошти на постачання озброєння Києву. Таку надію висловив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус, повідомляє "Spiegel".

Міністр повідомив, що переговори про збільшення поточного бюджету на 2024 рік у розмірі 7,5 млрд євро "багатонадійні" і, швидше за все, буде завершено до кінця тижня на позитивній для України ноті.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у Німеччині попередили про наміри Путіна: яка країна стане наступною жертвою РФ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини