Головна Новини Світ Німеччина Німеччина може скоротити допомогу Україні: що сталося
commentss НОВИНИ Всі новини

Німеччина може скоротити допомогу Україні: що сталося

Німеччина роздумує над зменшенням допомоги Україні

2 грудня 2023, 22:55
Поділіться публікацією:

Уряд Німеччини хоче скоротити розмір внеску від країни до Фонду миру Євросоюзу. З цього Фонду країнам ЄС виплачуються компенсації за надане Україні озброєння. Про це з посиланням на отриманий від своїх джерел документ пише видання The Daily Telegraph, повідомляє портал "Коментарі".

Німеччина може скоротити допомогу Україні: що сталося

Німеччина хоче скоротити допомогу Україні. Фото з відкритих джерел

За інформацією видання, Німеччина наполягає, щоби Фонд миру ЄС у своїх розрахунках враховував військову допомогу, яку Берлін напряму передає Україні.

Як пише видання, німецькі урядовці вважають, що внески до Фонду в "натуральній формі" повинні бути зараховані як "узгоджені внески держави-члена в український конверт".

Редакція видання припускає, що Німеччина хоче зменшити свій обов’язковий внесок до Фонду миру на суму своїх прямих поставок зброї до України.

The Daily Telegraph також пише, що Німеччина часто скаржиться, що члени ЄС зловживають схемою Фонду миру, щоб відправляти Україні стару зброю, а натомість використовують фінансову компенсацію для модернізації власних армій.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що уряд Німеччини 2 грудня оголосив про виділення Україні ще одного пакету військової допомоги. Зокрема, Німеччина передасть Україні: 3 840 155-мм артилерійських снарядів; 4 тягачів HX81 та 4 танкових напівпричепи до них; 5 систем виявлення дронів; 250 наборів інструментів з підривним матеріалом; 2 машини прикордонної охорони; 3 транспортних засоби (вантажівки, мікроавтобуси, всюдиходи); 1 мобільна антенно-щоглова система; 25 лазерних далекомірів; 15 снайперських гвинтівок HLR 338 та 60 000 набоїв до них.

"Коментарі" також писали, що голова фракції "Слуга народа" в парламенті Давид Арахамія припустив можливість зупинки бойових дій між Україною та Росією за "корейським сценарієм", коли протиборчі армії зупинились, але жодного договору про перемир'я чи мирного договору підписано не було.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини