Головна Новини Світ Німеччина Німеччина назвала свій пріоритет у постачанні Україні зброї
commentss НОВИНИ Всі новини

Німеччина назвала свій пріоритет у постачанні Україні зброї

Питання з постачанням в Україну німецьких танків відкладено на другий план

17 жовтня 2022, 09:35
Поділіться публікацією:

Німеччина вважає, що сьогодні Україні у війні проти Росії конче потрібне посилення протиповітряної оборони. Це пріоритет №1. Як передає портал "Коментарі", про це в інтерв'ю телеканалу Phoenix заявила міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок.

Німеччина назвала свій пріоритет у постачанні Україні зброї

Німеччина. Фото: з відкритих джерел

Глава МЗС Німеччини підкреслила, минулого тижня весь світ побачив, наскільки важлива для України надійна протиповітряна оборона. Україна зуміла встояти, незважаючи на масований ракетний обстріл, збивши ракети ще до того, як вони наближалися до мети. Це вдалося зробити українській армії, в тому числі за рахунок поставок озброєння, які йдуть з Берліна.

За словами Анналени Бербок, Німеччина продовжить свою підтримку України та акцент буде зроблено саме на кошти ППО.

Бербок також висловила свою думку, що постачання Україні танків – це другорядне питання, яке зараз не на першому місці, бо потрібно спочатку забезпечити Україні надійні засоби ППО.

Міністр додала, що танки постачаються Україні, але лише від інших держав, у рамках "кільцевої" схеми обміну. При цьому ЗСУ вдалося суттєво збільшити арсенал військової техніки за рахунок захоплення великої кількості російських танків під час контрнаступу у східному регіоні. Тому питання постачання Німеччиною танків стоїть не так гостро, як питання постачання сучасних засобів ППО.

Варто зазначити, що історія із затягуванням постачання німецьких танків в Україну тягнеться вже дуже довго. 15 вересня співголова Соціал-демократичної партії Німеччини Ларс Клінгбайль заявив, що влада Німеччини прийняла рішення це питання відкласти і поки що відмовитися від поставок Києву обіцяних раніше танків.

Читайте також на порталі "Коментарі" — закрити небо та запровадити миротворців: які із закликів Володимира Зеленського можуть почути західні союзники України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

aaaa

17 жовтня 2022, 08:53

СEКС Знaкoмствa в твoем горoде: бeсплатно, анoнимно, пpoсто попpобуй ----- https://7l.ink/goo


Новини