Головна Новини Світ Німеччина Німеччина передала новий пакет допомоги Україні: деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Німеччина передала новий пакет допомоги Україні: деталі

Уряд Німеччини виділив Україні черговий пакет допомоги

22 грудня 2023, 22:09
Поділіться публікацією:

Німецький уряд 22 грудня виділив Силам оборони України черговий пакет військової допомоги. До пакету підтримки, зокрема, ввійшли зенітні установки Gepard, боєприпаси для танків Leopard та артилерійські снаряди. Про це йдеться у повідомленні уряду Німеччини, передає портал "Коментарі".

Німеччина передала новий пакет допомоги Україні: деталі

Німеччина продовжує допомагати Україні. Фото з відкритих джерел

Берлін повідомив, що відправив Україні: боєприпаси для Leopard 2A6; 3 зенітні установки Gepard та 30 240 боєприпасів до них; 2500 штук 155 мм снарядів; 2 машини розмінування WiSENT 1 MC; 10 БПЛА Vector із запчастинами; 2 машини прикордонної охорони; 2 системи захисту зв'язку AMPS для вертольотів; 8 вантажівок Zetros; 2 тягачів HX81; 5 напівпричепів HX81; 8 транспортних засобів; 25 536 одиниць 40-мм снарядів для автоматичних гранатометів, а також медичні матеріали.

У німецькому уряді зазначили, що постачання здійснюється з запасів промислових підприємств, які фінансуються з німецьких фондів для зміцнення безпекового потенціалу.

Зазначається, що деякі з виділених Україні засобів потребують модернізації або перебувають на стадії виробництва. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що ситуація на фронті не дозволяє Україні думати про перемогу над РФ. Наразі головна ціль Києва полягає в утриманні територій, які контролюють ЗСУ. Британська газета The Times пише, що надії на неминучу перемогу України згасають, натомість акцент зміщується на недопущення втрат нових територій. Видання відзначає, що ні Володимир Зеленський, ні військове керівництво України не знають, як довго триватиме війна проти Росії та коли врешті вдасться зупинити агресора і витіснити його з українських територій. The Times також наголошує, що українська влада засекретила втрати ЗСУ, однак на фронті вже ніхто не приховує, що вони величезні.

"Коментарі" також писали, що західні союзники України сподівалися, що російське повномасштабне вторгнення не переросте у затяжну військову кампанію. Через майже два роки війни НАТО усвідомило, що у протистоянні з Росією настає новий етап "холодної війни".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини