Головна Новини Світ Німеччина Німеччина перезавантажуватиме Нормандський формат
commentss НОВИНИ Всі новини

Німеччина перезавантажуватиме Нормандський формат

Німеччина заявила про підтримку суверенітету України. І готова "зробити все" для перезапуску нормандського формату

17 січня 2022, 14:47
Поділіться публікацією:

Німеччина вже чітко заявила про свою позицію, що вона виступає за відновлення територіальної цілісності України та підтримує суверенітет України. Саме тому офіційний Берлін зробить все можливе, щоб домогтися перезапуску "Нормандського формату" – для якнайшвидшого припинення конфлікту на сході. Як повідомляє портал "Коментарі", про це заявила глава МЗС ФРН Анналена Бербок на спільному брифінгу з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою.

Німеччина перезавантажуватиме Нормандський формат

Анналена Бербок. Фото з відкритих джерел

За словами Анналени Бербок, ситуація на сході України не перестає турбувати. Міністр наголосила, що Німеччина зробить усе можливе, щоб перезапустити "Нормандський формат".

Також глава МЗС Німеччини нагадала, що Берлін наполягатиме на тому, щоб запровадити санкції щодо "Північного потоку-2", якщо Кремль вирішить вдатися до нового вторгнення в Україну. Анналена Бербок також зазначила, що у цьому питанні Берлін абсолютно солідарний із Вашингтоном. Якщо Москва провокуватиме новий виток ескалації, то колективний Захід вживатиме відповідних заходів.

Читайте також на порталі "Коментарі" – при цьому у новій урядовій коаліції не всі однозначно ставляться на те, щоби запровадити санкції проти "Північного потоку-2" у разі нової атаки Росії на Україну. Міністр оборони Німеччини Крістіні Ламбрехт заявила, що не варто змішувати "Північний потік-2" із політикою та намагатися прив'язати роботу газопроводу до конфлікту України та Росії. Німеччина готова сприяти врегулюванню конфлікту, але не влітаючи в цей процес економічні питання, які точно не допоможуть влаштувати процес врегулювання.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

сс

17 січня 2022, 15:03

Как можно с дураком-Кулебой о чем то договариваться?


Новини