Головна Новини Світ Німеччина Німеччина планує зробити рішучий крок щодо російських дипломатів
commentss НОВИНИ Всі новини

Німеччина планує зробити рішучий крок щодо російських дипломатів

Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок планує виперти понад 30 російських дипломатів, які можливо є російськими шпигунами.

26 березня 2023, 13:40
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Уряд Німеччини збирається вигнати 30 російських дипломатів, які підозрюються у шпигунстві на користь Російської Федерації. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на німецьке видання Focus.

Німеччина планує зробити рішучий крок щодо російських дипломатів

Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок. Фото з відкритих джерел

Німецькі органи безпеки вважають, що російські дипломати можуть використовувати свій імунітет для вербування німецьких громадян у різних сферах, зокрема це стосується політики, бізнесу, військових та науковців. Такі люди могли б передавати секретну інформацію через дипломатів до спецслужб РФ.

Федеральний міністр внутрішніх справ Ненсі Фазер повідомила, що спецслужби з РФ постійно здійснюють атаки різними способами. Focus пише, що ймовірно зараз у Німеччині понад 160 офіцерів працюють під прикриттям через посольства та консульства. Така кількість шпигунів є більшою ніж у часи холодної війни.

"Міністр закордонних справ Анналена Бербок планує виперти понад 30 російських дипломатів, акредитованих у Берліні", — повідомляє німецьке видання.

Уряд Німеччини очікує Росія відреагує на вигнання російських дипломатів тим, що у Кремлі зроблять подібні кроки.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що канцлер Німеччини Олаф Шольц назвав умову для Путіна, після виконання якої можна розпочати мирні переговори між Україною та Росією. Шольц додав, що без рішення з боку України про переговори не має сенсу говорити.

Також "Коментарі" писали, що німецький лідер Олаф Шольц зробив тверду заяву про імперіалізм Путіна. Канцлер Німеччини вважає, що російський диктатор і його режим не повинен здобути перемогу в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини