Головна Новини Світ Німеччина Німеччина поставить Україні нову зброю: це перша поставка такого типу
commentss НОВИНИ Всі новини

Німеччина поставить Україні нову зброю: це перша поставка такого типу

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус назвав нову зброю, яку отримає Україна. Ними виявились вертольоти Sea King.

24 січня 2024, 10:33
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Німецький уряд продовжує підтримувати обороноздатність України та оголосив про поставки нової зброї. Цього разу Німеччина відправить Україні багатоцільовий гелікоптер Sea King. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Tagesschau.

Німеччина поставить Україні нову зброю: це перша поставка такого типу

Гелікоптери Sea King. Фото з відкритих джерел

Ввечері 23 січня міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус оголосив, що Україна отримає шість багатоцільових гелікоптерів Sea King Mk41. Крім того, буде надано комплекти запасних частин для них, а також проведено навчання українських пілотів на цих гелікоптерах.

"Sea King — перевірений і надійний гелікоптер, який допоможе українцям у багатьох сферах: від розвідки над Чорним морем до транспортування солдатів. Це перша німецька доставка такого типу", — сказав Пісторіус.

Німецький міністр також наголосив, що протиповітряна оборона залишається головним пріоритетом для захисту українського населення та інфраструктури

Однак німецький журналіст Юліан Репке розкритикував передачу гелікоптерів Sea King. За його словами Німеччина "Україні віддає мотлох". Репке пояснює, що це 50-річні гелікоптери, що з 2020 року знімались з використання, а на одну годину польоту потрібно 120 годин технічного обслуговування.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що очільник МЗС України Дмитро Кулеба висловив сподівання, що Німеччина відправить Україні далекобійні ракети Taurus. За словами міністра, Україна їх буде використовувати не для атак по Москві, а для ударів по окупантах на українській території.

Також "Коментарі" писали, що у Німеччині назвали виплати для українських біженців помилкою.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини