Головна Новини Світ Німеччина Німеччина продовжує блокувати військову допомогу Україні: Лондон вирішив обійти заборону
commentss НОВИНИ Всі новини

Німеччина продовжує блокувати військову допомогу Україні: Лондон вирішив обійти заборону

Британські літаки з військовою допомогою для України змушені були 17 січня облітати територію Німеччини і слідувати довшим шляхом

18 січня 2022, 12:34
Поділіться публікацією:

Великобританія змушена була постачати оборонну зброю Україні, облітаючи літаками повітряний простір Німеччини. Слідувати довшим шляхом довелося, бо офіційний Берлін висловився проти того, щоб Лондон постачав Україні озброєння. Як передає видання "Коментарі", про це повідомляє "UK Defence Journal".

Німеччина продовжує блокувати військову допомогу Україні: Лондон вирішив обійти заборону

Літак. Фото: з відкритих джерел

Транспортним літакам C-17, що прямували з Великобританії в Україну, довелося подовжувати маршрут проходження, враховуючи позицію влади Німеччини, яка виступила проти надання Україні оборонного озброєння.

Так, два транспортні літаки C-17A Globemaster III британських ВПС здійснили посадку в аеропорту "Бориспіль".

Міністр оборони Великобританії Бен Уоллес запевнив, що постачання озброєння в Україну не потрібно пов'язувати з підготовкою жорсткої відповіді Росії. Ця зброя оборонна, вона не є стратегічною, але вона може змусити замислитися тих військових, які на танках спробують виконати наказ та вторгнутися до України.

Читайте також на порталі "Коментарі" – у грудні 2021 року голова Міноборони Олексій Резніков зробив кілька заяв на адресу уряду Німеччини з проханням припинити блокувати постачання Україні через НАТО оборонного озброєння. Як приклад Резніков заявив, що Україна не змогла закупити важливі для оборони антидронові рушниці та антиснайперські системи саме через позицію Німеччини, яка заблокувала таку закупівлю. Лише внаслідок переговорів Берлін дав добро на продаж антидронових рушниць. Міністр Резніков закликав Німеччину звернути увагу на розвіддані США, які попереджають про небезпеку російського вторгнення.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

лина

18 січня 2022, 15:13

А мы это припомним ,при случае.


Новини