Головна Новини Світ Німеччина Німеччина продовжує рухатись назустріч Газпрому – які кроки робитимуть політики
commentss НОВИНИ Всі новини

Німеччина продовжує рухатись назустріч Газпрому – які кроки робитимуть політики

Зміна політики ФРН пов'язана з боротьбою з потеплінням клімату

10 листопада 2021, 14:43
Поділіться публікацією:

Газові електростанції незабаром стануть пріоритетним напрямом будівництва у Німеччині, повідомляє Deutsche Welle.

Німеччина продовжує рухатись назустріч Газпрому – які кроки робитимуть політики

Прибуття нової газової турбіни на електростанцію німецької компанії Uniper - фото Facebook

Джерелом енергії у Німеччині найближчим часом будуть газові електростанції. Завдяки цьому країна зможе швидко зменшенні парникових викидів: закриватимуться атомні і вугільні електростанції та будуватимуться нові – газові та на відновлюваних джерелах.

Сигнал про те, у якому напрямі рухатиметься німецька енергетична галузь, подав Олаф Штольц, майбутній найбільш ймовірний канцлер ФРН. Подібна ситуація дуже вигідна російській компанії "Газпром", яка наразі тисне на Європу з вимогою запустити "Північний потік-2".

Олаф Штольц заявив, що новий уряд, який незабаром запрацює у Німеччині, повинен вжити усіх заходів, щоб громадяни і бізнес не відчули нестачі електроенергії. Уряд працюватиме найближчі чотири роки і протягом цього часу має забезпечити максиму робочих місць. За словами політика, які наводить Deutsche Welle, країна концентруватиметься на відновлюваних джерел енергії, так як одне з головних проблем людства – глобальне потепління. Але зміни займуть певний час і саме тому, говорить Штольц:

"Ми ще тривалий час користуватимемося газом і також будуватимемо нові газові електростанції".

При спалюванні газу виділяється значно менше СО2, ніж при спалюванні нафти або вугілля. Тому газові електростанції у Німеччині ще називають "містком у зелене майбутнє".

У 2021 р., як показує інфографіка за посиланням, у Німеччині при виробництві електроенергії частка викопного палива складала майже 40%, відновлювані джерела – майже 50%. Більше половини викопного палива – вугілля, і лише 9,8% — газ.

Між тим Росія продовжує створювати енергетичну кризу у Європі. Подробиці про ситуацію та думку щодо неї Дмитра Кулеби, міністра закордонних справ України, видання "Коментарі" публікувало раніше



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини