Головна Новини Світ Німеччина Німеччина ще не вирішила, чи давати Україні танки
commentss НОВИНИ Всі новини

Німеччина ще не вирішила, чи давати Україні танки

Продовжуються переговори Берліну з Вашингтоном та іншими партнерами щодо постачання Leopard 2 ЗСУ

9 грудня 2022, 16:25
Поділіться публікацією:

Поки що тривають переговори щодо передачі ЗСУ танків Leopard 2 німецькою стороною. Про це сказала на брифінгу в п’ятницю представниця пресслужби федерального уряду Крістіне Гоффманн, повідомляють "Коментарі" з посиланням на Укрінформ.

Німеччина ще не вирішила, чи давати Україні танки

Німецькі Leopard 2, Фото: з відкритих джерел

 

"Наш принцип відомий: ми не хочемо та не будемо постачати одноосібно, а лише в кооперації", — заявила Гоффманн і додала, що ні одна з країн НАТО або партнерів дотепер не передавала бойових танків Україні. Окрім того, представниця федерального уряду додає, що дійсно відбуваються постійні та інтенсивні контакти між німецькою і американською сторонами, зокрема між радниками із зовнішньополітичних питань, відповідно, президента і канцлера щодо теми постачання Україні озброєнь. Разом з тим Гоффманн акцентувала, що ніколи з боку США не лунало вимог або навіть прохання передати Україні бойові танки Lеopard 2.

 

"Німеччина як суверенна держава сама може вирішувати, що їй постачати та що не постачати", — є посадовиця. Представник Міноборони ФРН Арно Коллац своєю чергою додав, що "переговори ведуться по всіх позиціях", та поки новин щодо намірів Німеччини поставити Leopard 2 немає.


Як писали "Коментарі", попри звірства Росії в Україні, у низки європейських країн немає страху, що Росія піде на Європу, тому вони вважають, що з Путіним ще можна домовитися. Міністр закордонних справ Словаччини Растислав Качер нагадав про спроби домовитися з Адольфом Гітлером у відповідь на ідеї щодо можливості переговорів з РФ. Тим часом Європейська комісія підготувала дев’ятий пакет санкцій проти Росії через широкомасштабну агресію проти України. Зокрема, планується додати до санкційного списку ще майже 200 фізичних та юридичних осіб. Це російські збройні сили, а також оборонно-промислові підприємства, члени Державної Думи та Ради Федерації, міністри, губернатори та політичні партії тощо.










Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини