Головна Новини Світ Німеччина Німеччина вимагає у ЄС посилити санкції проти Росії за кібератаку на Бундестаг
commentss НОВИНИ Всі новини

Німеччина вимагає у ЄС посилити санкції проти Росії за кібератаку на Бундестаг

Злом електронної пошти у Бундестазі п'ятирічної давності може дорого обійтися Москві

12 липня 2020, 19:46
Поділіться публікацією:

Німеччина офіційно направила прохання країнам-членам Євросоюзу ввести санкції проти Російської Федерації за кібератаку на німецький Бундестаг, яка сталася у 2015 році. Про це повідомляє видання Deutsche Welle.

Німеччина вимагає у ЄС посилити санкції проти Росії за кібератаку на Бундестаг

У документі зазначено, что "федеральний уряд заснував пропозицію про введення санкцій у рамках ЄС матеріалами, отриманими від розвідслужб, так і з загальнодоступних джерел". Поки що в самому Євросоюзі цю ініціативу не коментують і не дали однозначної відповіді.

Якщо інші країни Євросоюзу приймуть пропозицію Німеччини, це стане першим випадком застосування санкцій за кібератаки. Відповідне законодавство Європарламент прийняв ще в 2017 році.

Отметимм, мова йде про кібератаці п'ятирічної давності, коли хакери зламали комп'ютер федерального канцлера Ангели Меркель і вкрали її робочу листування.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Німеччині довели, що до злому головного кабінету в Бундестазі причетна російська контррозвідка.

"Є вагомі докази того, що на момент атаки він належав до військової спецслужбі ГРУ", — відзначила держсекретар німецького Мзс Мігель Бергер.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини