Головна Новини Світ Німеччина Німеччина вирішила повністю відмовитись від російського газу
commentss НОВИНИ Всі новини

Німеччина вирішила повністю відмовитись від російського газу

Федеральний уряд Німеччини поінформував компанії, що вживе відповідних заходів, щоб унеможливити закупівлі російського ЗПГ

31 січня 2023, 12:00 comments1681
Поділіться публікацією:

На тлі повномасштабного російського вторгнення в Україну уряд Німеччини має намір обмежити імпорт російського зрідженого природного газу, доповнюючи зусилля щодо зниження своєї залежності від постачання енергоресурсів країни-агресора. Як передає видання "Коментарі", про це йдеться у листі заступника міністра енергетики Патріка Грейхена у відповідь на низку питань, поставлених консервативними опозиційними депутатами, повідомляє "Bloomberg".

Німеччина вирішила повністю відмовитись від російського газу

Німеччина. Фото: із відкритих джерел

"Федеральний уряд не підтримує закупівлі російського ЗПГ. Федеральний уряд поінформував компанії, що вживе відповідних заходів, щоб якомога виключити закупівлі російського ЗПГ", — зазначив Грейхен.

За інформацією німецької лобістської групи Zukunft Gas, такі країни, як Франція, Бельгія, Нідерланди та Іспанія, як і раніше, приймають поставки російського ЗПГ, які нині становлять близько 6% імпорту газу на континент.

Уряду Німеччини відомо, що російський ЗПГ доходить до імпортних терміналів у сусідніх країнах, пише Грайхен. Однак дуже складно оцінити, скільки його зберігається в даний час.

Згідно з документом, у майбутньому компанії будуть зобов'язані інформувати Комісію про походження закупівель природного газу, якщо їх обсяг перевищує п'ять терават-годин.      

Читайте також на порталі "Коментарі" – про що говорять заяви КНДР про війну в Україні – як потрібно реагувати на демократичний світ.

Також видання "Коментарі" повідомляло — Борис Джонсон зізнався, що перед повномасштабним вторгненням в Україну Путін погрожував ракетним ударом.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини