Німеччина висилає російських дипломатів: що відомо

Про висилання дипломатів заявила міністерка закордонних справ Німеччини

Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок повідомила, що німецький уряд висилає 40 російських дипломатів з країни.

Службовці країни-агресора, яких оголосили персонами нон ґрата, мають виїхати з Німеччини протягом п'яти днів. Про це повідомляє прес-служба Верховної Ради з посиланням на німецьке видання Der Spiegel. Журналісти процитували слова міністра закордонних справ Анналени Бербок щодо звірств російських окупантів на півночі нашої держави.

"Фотографії з Бучі свідчать про неймовірну жорстокість російського керівництва та тих, хто слідкує за його пропагандою, про волю до знищення, яка виходить за всі кордони. Німеччина повинна протистояти нелюдству "силою нашої свободи і нашої людяності", - наголосила чиновниця.

Видання повідомляє, що ще в середині березня німецькі спецслужби склали списки російських дипломатів, які прямо чи опосередковано працюють на різні російські спецслужби в Німеччині. Міністерка зазначила, що робота висланих дипломатів є "загрозою для тих, хто звертається до нас за захистом".

Як повідомляв портал, Арестович розповів, який вихід можуть знайти у Путіна, щоб виправдати провал війни в Україні. У президента Росії Володимира Путіна не залишатиметься іншого вибору, крім шукати зрадників усередині своєї країни, щоб виправдати провал війни в Україні.

Також ми писали, що міністр фінансів Німеччини закликав до посилення санкцій проти агресора. Крім того, в уряді Німеччини повідомили, що буде запроваджено для німців, що їздять на автомобілях, знижки на купівлю пального, щоб зростання ціни на бензин та енергоносії, не мало такого негативного впливу на населення.