Головна Новини Світ Німеччина Німеччина закликає реформувати ООН, щоб відповідати 21 століттю
commentss НОВИНИ Всі новини

Німеччина закликає реформувати ООН, щоб відповідати 21 століттю

Очільниця МЗС Німеччини розповіла, що система ООН застаріла, тому потребує нових змін через виклики 21 століття.

18 вересня 2023, 11:22
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок заявила, що потрібно змінити систему ООН. За її словами вона має бути "більш справедливою, інклюзивною та дієздатною". Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Spiegel.

Німеччина закликає реформувати ООН, щоб відповідати 21 століттю

Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок. Фото з відкритих джерел

Очільниця МЗС Німеччини Анналена Бербок прибула у Нью-Йорк для участі у Генеральній Асамблеї ООН, яка запланована на 19 вересня. Перед цим Бербок розповіла, що Німеччина буде наполягати на реформації системи ООН, зокрема Ради Безпеки. За її словами за зміни у цій установі вже багато років поряд з Німеччиною виступають Японія, Індія та Бразилія.

"Рада Безпеки ООН, яка, як і раніше, представляє світ 20-го століття, більше не доречна", — заявила Бербок та додала, що лише оновлення системи зможе адаптувати ООН до світу 21 століття.

Бербок наголосила, що реформа допоможе стати місцем, де світова спільнота розв'язувала б свої проблеми. Міністерка закордонних справ розповіла, що Німеччина та Намібія очолили переговори про Саміт ООН наступного року. За її словами головні дебати будуть присвячені миру, змінам клімату, розвитку міжнародного права, охороні здоров’я та правам жінок і дівчат.

Нагадаємо, що на Раду Безпеки ООН покладена відповідальність за підтримку миру та безпеки. До Ради входять 15 країн, серед яких 5 постійних членів і ще 10 змінних. Постійними членами Ради Безпеки ООН є США, Велика Британія, Франція, Китай та Росія. Постійні члени Радбезу мають право вето. Україна була непостійним членом Ради Безпеки у період 2016-2017 років.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що канцлер Німеччини Олаф Шольц розповів про страхи Путіна.

Також "Коментарі" писали, що Байден запропонує збільшити склад Радбезу ООН.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини