Німеччина закликала Європу і НАТО готуватися до "найгіршого сценарію": про що йдеться

Борис Пісторіус вважає, що РФ може напасти через 5-8 років

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус, говорячи про можливість війни з Росією, закликав Європу та НАТО підготуватися до "найгіршого сценарію". Як передає портал "Коментарі", про це пише "Bloomberg".

Пісторіус пояснив, що він не може точно знати, чи нападе Росія на ЄС, але зазначив, що якщо це і станеться, то Москві на це треба буде менше десяти років.

"Мені не подобається дивитися в кришталеву кулю... Я не можу передбачити, чи станеться напад на територію НАТО і коли це станеться. Але це може статися через п'ять-вісім років", - сказав голова Міноборони Німеччини.

Зазначимо, рейтингове видання "Financial Times" пише про те, що уряди західних країн почали все частіше попереджати про можливий напад Росії на країни НАТО – такі застереження ґрунтуються на нових оцінках військового потенціалу Росії та її загроз безпеці Альянсу.

"Ми живемо в дійсно небезпечні часи і в момент, коли широкомасштабний конфлікт є вірогіднішим, ніж будь-коли в новітній історії", - заявив представник британської військової розвідки.

Інший британський військовий чиновник додав, що войовничі "наміри Росії все ще існують".

Читайте також на порталі "Коментарі" - Борис Пісторіус відреагував на критику Дмитра Кулеби про західні постачання снарядів Україні.

Також видання "Коментарі" повідомляло – погрози Трампу подіяли: яке рішення ухвалила більшість країн НАТО.