Головна Новини Світ Німеччина Німеччина запропонувала в 11-му пакеті ЄС вдарити по пріоритетній галузі РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Німеччина запропонувала в 11-му пакеті ЄС вдарити по пріоритетній галузі РФ

Німеччина запропонувала включити санкції проти атомної енергетики Росії до 11-го пакету ЄС

15 квітня 2023, 12:27 comments2429
Поділіться публікацією:

Уряд Німеччини запропонував включити санкції проти атомної промисловості Росії до 11-го пакету Європейського союзу. Про це заявив віце-канцлер Німеччини Роберт Хабек, повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на DW.

Німеччина запропонувала в 11-му пакеті ЄС вдарити по пріоритетній галузі РФ

Німеччина. Фото: із відкритих джерел

"Ми бачили, що Росія цілеспрямовано використовує залежність у сфері енергетики для тиску. Тому федеральний уряд закликав Єврокомісію ввести санкції щодо цивільного атомного сектора. Це має стати частиною наступного санкційного пакету", — заявив Хабек інтерв'ю агентству DPA.

За його словами, ЄС уже далеко просунувся у багатьох сферах, зокрема й у сфері енергетики. "Залишився лише атомний сектор", — зазначив він.

Хабек зазначив, що привілейоване ставлення до російської атомної промисловості нічим не може бути виправдане.

"Ядерна технологія — виключно чутлива сфера, і Росія тут більше не може сприйматися як надійний партнер", — наголосив він.

Віце-канцлер Німеччини вважає, що у питанні про санкції щодо російської атомної енергетики потрібен перехідний період. "Але важливо розпочати і не боятися рішучих дій і у цій сфері", — зазначив він.

Хабек одразу після візиту до Києва на початку квітня закликав запровадити санкції щодо країн, які попри війну в Україні продовжують отримувати уран із Росії.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому РФ навчилася оминати санкції – які висновки має зробити Захід перед новими обмеженнями. Експерти в ексклюзивному інтерв'ю нашому виданню детально розібралися у ситуації.

Також видання "Коментарі" повідомляло – ослаблення санкцій проти РФ: про що говорить заява США – як ще сильніше вдарити по агресору.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини