Головна Новини Світ Німеччина Німеччина завмерла в очікуванні: чому Берлін відкрито саботує постачання зброї Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Німеччина завмерла в очікуванні: чому Берлін відкрито саботує постачання зброї Україні

Уряд у Німеччині ухвалив рішення дистанціюватися від протистояння України та РФ

27 січня 2022, 07:25
Поділіться публікацією:

Як передає видання "Коментарі", серед усіх західних союзників України Німеччина виявилася саме тією країною, підступу від якої у протистоянні з Росією Київ чекав найменше. Але сталося, як сталося, і офіційний Берлін усіляко намагається завадити Україні не лише санкційно тиснути на Росію, а й зміцнювати українську армію, блокуючи постачання озброєння до країни. Заява міністра оборони Німеччини Крістін Ламбрехт про те, що Берлін поставить Україні 5000 військових захисних шоломів, стала певним реверансом на адресу України, але кардинально не змінила ситуації. Своєю думкою щодо цього поділилися експерти.

Німеччина завмерла в очікуванні: чому Берлін відкрито саботує постачання зброї Україні

Бундестаг. Фото: DW

Можливо, зараз Німеччина розраховує також за позначення на правильній стороні отримати черговий подарунок

Політичний експерт Олексій Голобуцький зазначає, що Німеччина досить дивним чином включилася до міжнародної кампанії протистояння Росії із цими касками. Але все ж таки включилася – незважаючи на потужне проросійське лобі (хоча можна називати "лобі" практично тотальну проросійськість просто різного градуса?).

"Можливо, німецькі чиновники оцінили перспективи Кремля проти всіх? Минуле тотальне ослаблення Москви загальними силами принесло ФРН території НДР — просто так, без помітних зусиль. Землі впали їм як стигле яблуко. Можливо, зараз Німеччина розраховує також за позначення на правильній стороні отримати черговий подарунок?", – запитує експерт.

Олексій Голобуцький додає, дійсно, чому б не віддати ФРН Калінінградську область – лише трохи менше за Тюрінгію чи Саксонію – як тільки врешті-решт під загальним тиском розвалиться Росія. За таке й касок не шкода.

Німці вважають, що в Африку чи Латинську Америку можна продавати зброю, а в Україну – ні

Дипломат і політичний експерт Вадим Трюхан зазначає у себе у Facebook, слухаючи безглузді обґрунтування німецьких політиків та експертів так званої рестрективної позиції ФРН щодо постачання зброї в Україну, не перестає долати одне просте питання: чому німці вважають, що в Африку, Латинську Америку чи десь? ніби вони мають законне право постачати зброю, ніби там вона не працює за призначенням, а лежить десь у музеї, а в Україну ні?

"І то Україна ні на кого ніколи не нападала, а лише намагається зберегти свою незалежність та суверенітет. І то Німеччина – це країна – експортер зброї №4 у світі! І те, за останніми опитуваннями, 44% німецьких громадян за надання Україні оборонної зброї та 44% проти, тобто 50/50", – прокоментував експерт.

Читайте також на порталі "Коментарі" — експерти в ексклюзивному інтерв'ю розповіли, що чекає на лютий Київ на зовнішньополітичній арені.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини