Головна Новини Світ Німеччина Німеччину лихоманить: депутати вимагають припинити озброювати Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Німеччину лихоманить: депутати вимагають припинити озброювати Україну

Канцлера Німеччини Олафа Шольца та голову Бундестагу Бербеля Баса закликають "взяти на себе відповідальність за мирне врегулювання замість подальших постачань зброї"

10 квітня 2024, 11:15 comments1712
Поділіться публікацією:

У Німеччині 30 депутатів від округу Укермарк у Бранденбурзі оприлюднили відкритий лист із вимогою до Берліна припинити постачання зброї Україні. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Spiegel".

Німеччину лихоманить: депутати вимагають припинити озброювати Україну

Німеччина. Фото: з відкритих джерел

ЗМІ, посилаючись на лист політиків, зазначає, що депутати закликали канцлера Німеччини Олафа Шольца та голову Бундестагу Бербеля Баса "взяти на себе відповідальність за мирне врегулювання замість подальших постачань зброї". Вони стурбовані подальшою ескалацією війни та вважають, що ФРН має "зробити все можливе, щоб ініціювати дипломатичні рішення для припинення війни та сприяти мирному співіснуванню між народами".

В одній із пропозицій напад РФ на Україну засуджується "найрішучішим чином", але далі в тексті немає жодних подробиць. Також там немає жодної згадки про російського диктатора Володимира Путіна, військових злочинів РФ у Бучі чи Маріуполі.

Зазначається, що лист підписали 32 особи. Серед них немає жодного представника Партії зелених, але є підписанти від ХДС, СДПН, СДПН, Лівої партії, правопопулістів АдН та праворадикальної партії Дім. Очільник фракції ХДС Ян Редманн сказав, що обмежень на те, хто підпише листа, не було.

Водночас парламентська партія СДПН дистанціювалася від листа. Там заявили, що не можуть підтримати "односторонню заяву, яка не називає агресора і не згадує про необхідність належної оборони України". Попри це двоє представників СДПН також підписали відкритий лист.

У відповідь на запит Spiegel депутат районної ради Вольфганг Зайфрід заявив, що не відкликатиме свого підпису, оскільки його відштовхнув спосіб, яким його парламентська група дистанціювалася. Водночас, лідер парламентської фракції Партії зелених Беньямін Рашке закликав інші партії дистанціюватися.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому Шольц відмовляється надати Taurus: Зеленський назвав головний страх канцлера Німеччини.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини