Головна Новини Світ Німеччина Новий канцлер Німеччини висловився про спробу Росії розпочати ескалацію в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Новий канцлер Німеччини висловився про спробу Росії розпочати ескалацію в Україні

Олаф Шольц сказав, що Росії доведеться зіткнутися з наслідками, якщо кордони України будуть порушені

9 грудня 2021, 12:52
Поділіться публікацією:

Канцлер Німеччини Олаф Шольц в одному з перших своїх інтерв'ю на високій посаді заявив, що на Росію чекають серйозні наслідки, якщо кордони України будуть порушені. Як передає видання "Коментарі", таку позицію озвучив Шольц для видання "Welt-TV", його цитує агентство DPA.

Новий канцлер Німеччини висловився про спробу Росії розпочати ескалацію в Україні

Олаф Шольц. Фото: з відкритих джерел

Олаф Шольц підкреслив, що Німеччина має однозначну і всім зрозумілу позицію – кордони не повинні переглядатися і абсолютно всі держави мають поважати непорушність кордонів. Саме тому Берлін сьогодні разом зі своїми союзниками використовує всі можливі механізми, щоби не допустити нового протистояння і підтримує територіальну цілісність України.

Шольц також анонсував погані наслідки тієї сторони, яка спровокує нове протистояння. При цьому канцлер нагадав, що про це можна буде говорити лише після того, як мирні дипломатичні переконання не вплинуть. Поки що використовуються всі можливі варіанти для мирного вирішення ситуації.

На уточнююче запитання, чи є Олаф Шольц прихильником запуску "Північного потоку-2" канцлер відповів, що остаточне рішення щодо газопроводу має ухвалити Федеральне мережеве агентство.

Канцлер ФРН додав, що об'єднана Європа намагається зробити все можливе, щоб в Україні швидше настав світ і не було збройних зіткнень.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Олаф Шольц офіційно очолив німецький уряд. Експерти розповіли в інтерв'ю нашому порталу, що чекатиме на Україну від нової влади у ФРН. А також спрогнозували, чи відбудеться перезавантаження двосторонніх відносин між Україною та Німеччиною.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини