Головна Новини Світ Німеччина Переговори України та Росії на умовах Кремля: офіційний Берлін зробив заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Переговори України та Росії на умовах Кремля: офіційний Берлін зробив заяву

Саме Путін, зазначив Шольц, перекреслив усі зусилля, які раніше було зроблено щодо переговорів між обома країнами

12 листопада 2022, 09:00 comments12014
Поділіться публікацією:

Сісти за стіл і домовитися про припинення війни, задіявши всі дипломатичні механізми на цьому етапі – неможливо. Цьому процесу перешкоджає саме Москва, а українцям погоджуватися на ультимативні умови Росії не варто. Як повідомляє видання "Коментарі", таку думку в інтерв'ю "RND" висловив канцлер Німеччини Олаф Шольц.

Переговори України та Росії на умовах Кремля: офіційний Берлін зробив заяву

Олаф Шольц, канцлер Німеччини. Фото: Getty Images

Німецький канцлер вважає винним саме президента Росії Володимира Путіна в тому, що було перекреслено всі кроки до миру, щоб мирним шляхом вирішити конфлікт.

"Цією вбивчою війною, яку ми зараз переживаємо, Путін насамперед завадив усьому, що раніше відбувалося в плані переговорів", — заявив Шольц.

За його словами, диктаторські режими мають раз і назавжди зрозуміти, що не можна безкарно захоплювати територію інших незалежних країн. Російське суспільство має зрозуміти, що неможливо, образно кажучи, взяти до рук фломастер і перекреслити карту, окреслити свою нову територію. Таке в 21 столітті просто неможливе.

Олаф Шольц згадав також про свої розмови з Путіним перед початком повномасштабного вторгнення в Україну. Тоді господар Кремля вимагав, щоб Україна не мала ракети з дальністю, щоб дістати до Москви. Друга вимога, яку озвучував російський президент, була невступ України до НАТО. Жодне із застережень Путіна не було здійснено, але він пішов війною.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Володимир Зеленський заявив, що Путін не втомився від війни і не має наміру припиняти бойові дії в Україні.

Також видання "Коментарі" повідомляло – втекти не вдасться: Зеленський звернувся до окупантів на правому березі Дніпра.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини